YKS 3. Ek Yerleştirme Ne Zaman Yapılacak?

YKS 3. ek yerleştirme tercihi olacak mı ve ne zaman yapılacak? Soruları ek yerleştirme dönemi içerisinde herhangi bir yüksek öğrenim programlarına yerleşemeyen adaylar tarafından sıklıkla sorulan sorular arasında yer almaktadır. Peki YKS 3. ek tercih olacak mı? 2022 YKS 3. ek yerleştirme ne zaman yapılacak? Sorularının cevapları ve çok daha fazlasını haberimizde bulabilirsiniz.  2022 senesinde YKS sınavına giriş yapan adaylar, 3 tercih ile ek tercihlerin yapılıp yapılmayacağını, yapılacaksa ne zaman yapı

YKS 3. Ek Yerleştirme Ne Zaman Yapılacak?

YKS 3. Ek Tercih Olacak Mı? Kılavuz İlan Edildi Mi? 

Görüntülü YKS'de tercih sonuçları 19 Eylül tarihinde ilan edildi. 3 ek yerleştirme süreci adaylar tarafından sabırsızlıkla beklenirken ÖSYM, kontenjanların %99'unun doğurduğunu duyurmuştu. Yapılan duyuruda;

" 2022-2023 öğretim yılı için adaylardan alınan tercihler doğrultusunda yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır." 

İfadelerine yer verilmişti.

Fakat 2021 senesinde adaylara 3. ek yerleştirme şansı tanınmıştı. Ek yerleştirme tercihlerinin yapılması aşamasında boş kalan kontenjanlar için tyt puanı en az 140 olan adaylar, 2 yıllık önlisans programları ve diğer taraftan AYT ile YDT puanı en az 170 olan adaylar ise 4 yıllık lisans programlarında tercih etme hakkını kazanmıştı.

Ek Tercih Üniversite Kayıtları Yapılacak Mı? 

YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt gerçekleştirme hakkı elde eden öğrencinin kayıt işlemleri 26 ile 30 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Elektronik ortamda gerçekleştirilecek kayıtlar ise 25 ila 28 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Kayıt için adayların yerleştirdikleri Yükseköğretim programlarının bağlı üniversiteye süresi içerisinde müracaat etmeleri gerekir. Elektronik kayıt gerçekleştiren adaylar, üniversiteler tarafından duyurulan tarihe ve ilgili belgelere göre işlemlerini gerçekleştirebilir.