YGS'ye Geç Kalan Adaylara Telafi Sınavı Yapılmayacak!

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi başkanı Prof. Dr. Ömer DEMİR sınav giriş belgesi alınırken giriş saati ile ilgili uyarı konulduğunu hatırlattı ve sınava geç kalan adaylar için bir telafi sınavı yapılmayacağını açıkladı.Detaylar haberimizde

YGS'ye Geç Kalan Adaylara Telafi Sınavı Yapılmayacak!

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı bu yıl ilk defa başlattığı uygulamayla saat 09.45 den sonra sınav yerine gelen adayların sınav salonuna alınmamasına karar vermişti. Bu kural geçtiğimiz Pazar günü yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavında uygulandı. Sınav yerlerine 09.45 den sonra gelen adaylar sınav salonuna alınmadı. Sınava giremeyen adayların gözyaşlarını tutamadığı görülürken bu uygulama tepki çekmişti.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi sınava geç kalan adaylar için bir telafi sınavı yapılmayacağını duyurdu. Konu ile ilgili ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer DEMİR giriş saati ile ilgili uyarı konulduğunu öğrencilerin sınav giriş belgelerini alırken bu uyarıyı okuduklarını bu uyarıyı okuduktan sonra sınav giriş belgelerini aldıklarını belirtti. Başkan DEMİR şunları söyledi. ‘’ Çok üzgünüm, yapacak başka bir şey yok. Bu yıl adaylar sınava giriş belgesini internetten indirirken ekrana büyük harflerle 'Salonlara 09.45'te Mobilbahis alınıyor, geç kalan alınmayacak' diye duyuru koyduk. Yanında 'Okudum, anladım' butonu vardı. Adaylar, onu işaretlemeden belgesini alamadı. Buna rağmen geciken oldu. Kapıdaki herkes alındı, arama içeride yapıldı. Yapacak bir şey yok, üzüntü verici. Ama bir kuralı hayata geçirmenin başka yolu yok. 'Haberim yoktu' diyen olacak. Hala giriş belgesi, nüfus cüzdanı olmadan gelen var. Kurala aykırı davrananları sıfırlamanın imkânı yok."

Konu ile ilgili olarak Eğitim-Bir Sen açıklama yayınladı. Eğitim-Bir Sen tarafından yapılan açıklama şu şekilde. ‘’ Bu sınavlar hayati önem taşıyan sınavlar. Bir miktar esneklik konulmasının doğru olacağı kanaatindeyim. ÖSYM'nin bundan sonraki sınavlarda daha önceki yıllarda olduğu gibi esneklik göstermesini talep ediyoruz çünkü insanlar üzüldükten sonra bir kıymeti kalmıyor. Kişinin hatası olsa bile biraz toleranslı olunmasında fayda var. Önemli olan insanımızın sınava girerek hukuki, demokratik, kişisel hakkının korunması. Bu gençler, bir yıl kaybetti. Belki insan ömründe çok uzun olmayabilir ama bir yıl boyunca hazırlanan, sınava girmeyi ümit eden gencin kendi hatalarından da olsa bir kayba uğraması uygun değil. Sınav başladıktan sonra önceden bir opsiyon tanınıyordu gecikmeler için. Birden bire 'Sınavdan 15 dakika öncesinde artık alınmıyor.' denmesi biraz ağır kaçtı. Sınav başlamadan önce kişi yetişmişse sınava alınmalı diye düşünüyoruz." 

Kamubulteni.com KONYA