Yeni Kadın-Erkek Jandarma Alımı Açıklaması Geldi Ama (Asayiş ve Emniyet)

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi tarafından 2 Kasım 2018 günü, intibak eğitimlerini tamamlayan Jandarma personellerinin ant içme töreni düzenlendi. Düzenlenen törende önemli açıklamalar geldi. Detaylar haberimizde.

Yeni Kadın-Erkek Jandarma Alımı Açıklaması Geldi Ama (Asayiş ve Emniyet)

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı yeni eğitim öğretim yılı intibak eğitimini geçen toplamda 3 bin 523 öğrenci adayı, JSGA 'da düzenlenen  törenle ant içti.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Stadyumu 'nda düzenlenen törende, 2018-2019 eğitim öğretim yılı intibak eğitim safhasını tamamlayan 266 fakülte öğrencisi ve 3 bin 257 sivil kaynaklı astsubay öğrenci adayı ant içti.

Düzenlenen törene, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Ahmet Kendir ve JSGA Başkanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu ile öğrencilerin aileleri katılım gösterdi.

Saygı duruunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan törende intibak sürecini başarılı şekilde geçen öğrenciler, ellerini silah ve Türk bayrakları olan masaya koyarak yeminlerini etti.

Daha sonra kürsüye geçen İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, törende bir konuşma yaptı ve Türkiye Cumhuriyeti' olarak zor bir coğrafyada yer aldıklarını, ancak Türk milletinin de baş edilmesi kolay bir millet olmadığını söyledi.

Anadoluda bin yıldır yaşayan bir millet olduklarını dile getiren Çataklı, gelecekte de bu topraklarda kalabilmek için hazır olduklarını vurguladı.

PERSONEL YAPILANMASINDA DEĞİŞİKLİK

Bölücü hain terör örgütü FETÖ 'nün 15 Temmuz gecesi gerçekleştirdiği  darbe girişiminin ardından kolluk kuvvetlerinin personel yapılanmasında değişikliğe gidildiğini anlatan Çataklı, "Biz hep ayakta olacağız, diri olacağız ve birilerinin hep heveslerini kursaklarında bırakacağız." ifadelerini kullandı.

Öte yandan açıklamada asayiş ve emniyet hizmetlerinde hala personel açığı olduğu ve yeni alımlar için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

MÜCADELE AZİM VE KARARLILIKLA DEVAM EDECEK

Çataklı 'nın ardından kürsüye geçen Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ise Jandarma Teşkilatının, milletinin ve devletinin emrinde, canı pahasına başta terörle mücadele olmak üzere emniyet ve asayiş hizmetlerini başarıyla devam ettirme azim ve kararlılığında olduğunun altını çizdi.

Jandarma 'nın, hain darbe girişiminden hemen sonra toparlanma içerisine girdiğini söyleyen Çetin,  bu kapsamda daha güçlü ve bilinçli personel yapısına sahip olma yönündeki çalışmaların bugün meyvelerini verdiğini görmekten duydukları memnuniyetini dile getirdi.

Çetin açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "Jandarma Teşkilatımız, Cumhurbaşkanımızın emir ve direktifleriyle son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kesintisiz operasyon mantığıyla mücadeleye azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın."

JSGA Başkanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu ise Çetin 'in ardından kürsüye çıktı ve öğrencilerin içtikleri andın vatan ve millet sevgisi vazife ve namus şeref anlamına geldiğini vurgulayarak, "Bundan sonra alacağınız her türlü görevi en iyi şekilde yapacağınızdan doğruluk, dürüstlük, hak ve adaleti rehber edineceğinizden ve yemininize sadık kalacağınızdan hiç şüphemiz yoktur." ifadelerini kullandı.

1 YIL İLE 6 YIL  ARASONDA DEĞİŞEN EĞİTİM SÜRESİ

Ant içen öğrenciler, 1 ila 6 yıl arasında değişen süreyle Akademide eğitim alacak. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler, daha sonra astsubay ve subay olarak jandarma ve sahil güvenlik teşkilatı saflarına katılacak.

NEDEN TARİH VERİLMİYOR?

Geçtiğimiz gün de açıklama geldi ama yeni asayiş uzman erbaş, astsubay ve subay alımları hakkında tarih bilgisi paylaşılmıyor. Adaylar ise yeni alımın tarihinin açıklanmasını istiyor.

İLAN BU SİTEDE OLACAK

Yeni Jandarma asaiş uzman erbaş, kadın-erkek astsubay ve subay alımları Kamubulteni.com 'da olacak. İlanlar yayımlandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  |  Ankara