Yeni Eğitim Sisteminin İlk Detayları Belli Oldu

23 Ekim günü açıklanacak olan "2023 Eğitim Vizyonu" ile ilgili yeni bilgiler geldi. Eğitim süresinde değişikliği ve ezberci zihniyete son verecek denilen yeni sistemin bazı detayları haberimizde.

Yeni Eğitim Sisteminin İlk Detayları Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafındna açıklanacak olan eğitimin geleceğine yönelik "2023 Eğitim Vizyonu"ndan yeni bilgiler geldi.

Açıklanacak Vizyon raporlrında lisenin yine 3 yıla düşürüebileceği iddiaları olurken (Detay için Tıklayın) Yeni Şafak ulaştı.

Daha önce 15 Ekim 'de açıklanacağı bildirilen, ancak geçtiğimiz gün yapılan açıklamada ertelendiği ifade edilen vizyon raporu 23 Ekim günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi 'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyu ile paylaşılacak.

Eğitimde önemli değişiklikleri öngören tasarıda öncelikle ezberci zihniyetin ortadan kaldırılması,  'kavrama' ve 'keşfetme' modeline geçilmesi planlanıyor. Buna göre yeni dönemde müfredat, öğrenciye sadece bilgi yüklemekten ziyade, yeteneklerini ortaya çıkaracak.

YETENEKLERE GÖRE KEŞFEDİLMESİ İÇİN..

Okullardaü öğrencilerin yeteneklerine göre keşfedilmesi için 'tasarım ve yetenek atölyeleri' kurulacak. Bu atölyelerde öğrencilerin resimden spora, müzikten edebiyata, matematikten tiyatroya tüm sanat, bilim ve spor gibi alanlarda yetenekleri ölçülecek.  Buna bağlı olarak da okullar tarafından her yıl öğrencileri izleme ve araştırma raporu hazırlanacak ve bu rapor doğrultusunda öğrencilerin yeteneği olduğu alanlarda gelişiminin sağlanması için teşvikler yapılacak 

AKTİVİTELER ARTACAK

Önümüzdeki Salı günü yapılacak açıklama ile hayata geçecek olan yeni düzenleme ile eğitimin süresi de değiştirilecek. Yeni dönemde haftalık ders saatlerini azaltacak. Bakanlık teneffüs saatleri ve aktivite saatlerini arttırmaya yönelik düzenlemeler yapacak. Yapılacak bu değişiklikle okulların giriş çıkış saatleri değişirken bu sayede öğrenciler yeteneklerini geliştirebilecekleri bol zamanı kullanabilecek.

Kamubulteni.com  |  Ankara