Üniversite Kayıtları İnternet Üzerinden Başladı-İşte E Devlet E-Kayıt Ekranı

Son dakika haberi: 2019 yılı üniversite kayıtları internet üzerinden başladı. YKS tercihleri ile yerleşen adaylar 21 Ağustos tarihine kadar kayıtlarını e devlet üzerinden yapabilecek.

Üniversite Kayıtları İnternet Üzerinden Başladı-İşte E Devlet E-Kayıt Ekranı

2019 üniversite kayıt işlemleri internet üzerinden başladı.

YKS tercih sonuçlarına göre üniversitelere yerleşen adaylar , internet üzerinden kayıtlarını bugünden itibaren yapabilecek. 

Bir Üniversite 'nin kayıtlarla ilgili yayımladığı duyuru şu şekilde;

"2019 YKS sonuçlarına göre Üniversitemizde bir programa kayıt hakkı kazanan adayların Elektronik kayıtlar 16-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt merkezine gelerek kayıt yaptıracak adayların kayıt işlemleri ise 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında aşağıdaki takvime göre yapılacaktır.

KAYITLA İLGİLİ BİLGİLER

1- Üniversitemizde ön kayıt yoktur.

2- Adayların kayıt için bizzat başvurmaları (elektronik kayıt hariç) gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.

3- Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez.

4- Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.

5- Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.

6- Üniversitemiz, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir.

7- Yabancı Dil muafiyet sınavına girecek öğrenciler ile hazırlık programına devam edecek öğrencilerin Yabancı Diller Yüksekokulu Web adresinden bilgi edinmeleri gerekmektedir.

E KAYIT

1-Yerleşen adaylar 16-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemlerini yapabileceklerdir.

2- Elektronik kayıt yapan öğrencilerin Üniversitemiz kayıt merkezine gelerek tekrar kayıt yaptırmalarına gerek yoktur.

3- Elektronik kayda, özel yetenek sınavıyla öğrenci kabul eden programlar ile Üniversitemizce elektronik kaydı uygun görülmeyen programlar (ikinci öğretim, uzaktan öğretim vb.) dâhil edilmemiştir.

4-Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler Üniversitemiz kayıt merkezine gelerek kayıt olacaklardır.

5-Kaydını tamamlayan öğrenciler kayıt olduklarını gösterir barkotlu çıktı da alabileceklerdir.

6-Özel koşul olarak sağlık raporu istenilen Sağlık Bilimleri Fakültesine kayıt yaptıran öğrencilerin, sağlık raporlarını 16-20 Eylül 2019 tarihleri arasında Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına mutlaka teslim etmeleri gerekmektedir.

DERS KAYDI

Üniversitemiz 2019-2020 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı ders kayıtları 09-13 Eylül 2019 tarihleri arasında https://login.cu.edu.tr web adresi üzerinden yapılacaktır. Sisteme kullanıcı adı (ÖğrenciNo) ve şifrenizi (TCKimlikNo) girerek giriş yapabilirsiniz.  Ç.Ü. Ön Lisans ve Lisans Ders Kayıt Yenileme Yönergesi için tıklayınız.

Öğrenci numaranızı öğrenmek için 16 Ağustos 2019 tarihinden itibaren https://yenikayit.cu.edu.tr adresinden öğrenci numaranızı öğrenebilirsiniz.

Ç.Ü. Önlisans ve Lisans Muafiyet ve İntibak Yönergesine Ulaşmak İçin Tıklayınız.

2019 YKS Sonucunda Üniversitemize Kesin Kayıt Hakkı Kazanan ve Kayıt Merkezine Gelerek Kayıt Yaptıracak Adayların Dikkatine

Kayıt İçin Gerekli Belgeler:

1‐ Lise ve dengi okul diploma veya mezuniyet belgesinin aslı

2‐ ÖSYS sonuç belgesinin internet çıktısı

3‐ Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi

4‐ 4 adet vesikalık fotoğraf

5- Öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge (İkinci Öğretim Öğrencileri İçin)

6‐ Erkek adayların askerlikle ilişiği olmadığına dair belge (1997 ve daha önce doğumlu adayların askerlik şubelerinden alacakları askerlik durum belgesi)

 · Üniversitemizi kazanan adaylara herhangi bir dosya gönderilmeyecek olup, dosyalar kayıt merkezinde adaylara verilerek çabuk kayıt yapmaları sağlanacaktır.

 · Birinci öğretime kayıt hakkı kazanan adaylardan, Katkı Payı alınmaz.

 · İkinci öğretim ve uzaktan öğretime kayıt hakkı kazanan adaylardan, 2019 ‐ 2020 Öğretim yılı için belirlenen Öğrenim Ücreti miktarının yarısı 1. taksit olarak alınır.

· Adaylar öğrenim ücretlerini T.C. Kimlik numarasının ilk on hanesini bildirdikleri takdirde Türkiye İş Bankasının Türkiye genelindeki her hangi bir şubesinden 19.08.2019 tarihinden itibaren yatırabilirler.

Üniversitemize bağlı yurt bulunmamakta olup, yurt işlemleri için Kredi ve Yurtlar Kurumuna müracaat edilmelidir.

E KAYIT LİNKİ

İnternet üzerinden üniversite kaydı yapacak adayların aşağıdaki linke gitmesi gerekmektedir.

https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit

Üniversiteyi kazanan diğer öğrenciler bu sayfada  >> TIKLA KATIL