Üniversite Kayıtları İçin E Devlet Üzerinden Kayıt Yeterli mi? Şahsen Başvuru Gerekli mi?

Üniversite kayıtları internet üzerinden başladı. 2019 YKS ile üniversitelere yerleşen adaylar internet üzerinden kayıtlarını yapabilirler. Peki üniversite kayıtları internet üzerinden yeterli mi? Şahsen başvuru gerekli mi? İşte detaylar.

Üniversite Kayıtları İçin E Devlet Üzerinden Kayıt Yeterli mi? Şahsen Başvuru Gerekli mi?

Üniversite kayıtları internet üzerinden başladı: Peki internet üzerinden kayıt yeterli mi?

2019 YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar üniversitelere yerleşti. Üniversitelere yerleşen binlerce aday için kayıt heyecanı bugün başladı. E  kayıt hakkı kazanan öğrenciler, bugünden itibaren e Devlet kapısı üzerinden üniversite kayıtlarını yapabilecek. Peki üniversite kayıtları internet üzerinden nasıl yapılacak? Kayıtları internet üzerinden yapmak yeterli mi? İnternet üzerinden kayıt yaptıktan sonra üniversiteye gitmeye gerek var mı? Okullar ne zaman açılacak? İşte detaylar.

E KAYIT SAYFASI

Üniversitelerin e kayıtları e devlet kapısı üzerinden alınıyor. Turkiye.gov.tr adresi üzerinden e kayıtlar 21 Ağustos 2019 tarihine kadar devam edecek. Kayıtlar için link aşağıdadır >>

https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit

ŞAHSEN BAŞVURULAR 21 AĞUSTOS 'TA BAŞLIYOR

Üniversitelere evrak teslimleri ve şahsen kayıtlar 19 Ağustos 2019 günü başlayacak. Kayıtlar 23 Ağustos 20189 tarihine kadar devam edecek. Evraklar şu şekilde;

  • Lise ve dengi okul diploma veya mezuniyet belgesinin aslı
  • ÖSYS sonuç belgesinin internet çıktısı
  • Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi
  • 4 adet vesikalık fotoğraf
  • Öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge (İkinci Öğretim Öğrencileri İçin)
  • Erkek adayların askerlikle ilişiği olmadığına dair belge (1997 ve daha önce doğumlu adayların askerlik şubelerinden alacakları askerlik durum belgesi)
  • Üniversitemizi kazanan adaylara herhangi bir dosya gönderilmeyecek olup, dosyalar kayıt merkezinde adaylara verilerek çabuk kayıt yapmaları sağlanacaktır.
  • Birinci öğretime kayıt hakkı kazanan adaylardan, Katkı Payı alınmaz.
  • İkinci öğretim ve uzaktan öğretime kayıt hakkı kazanan adaylardan, 2019 ‐ 2020 Öğretim yılı için belirlenen Öğrenim Ücreti miktarının yarısı 1. taksit olarak alınır.

İNTERNET ÜZERİNDEN KAYIT YETERLİ Mİ?

Üniversiteye internet üzerinden kayıt hakkı kazananlar bugünden itibaren 21 Ağustos 'a kadar kayıtlarını internet üzerinden yapabilirler. İnternet üzerinden kayıt hakkı kazananların kayıt için üniversiteye gitmesine gerek yoktur. İnternet üzerinden kayıt yeterlidir.

Bir üniversiteden konu ile ilgili yapılan açıklama şu şekilde;

Elektronik kayıt yapan öğrencilerin Üniversitemiz kayıt merkezine gelerek tekrar kayıt yaptırmalarına gerek yoktur.

Elektronik kayda, özel yetenek sınavıyla öğrenci kabul eden programlar ile Üniversitemizce elektronik kaydı uygun görülmeyen programlar (ikinci öğretim, uzaktan öğretim vb.) dâhil edilmemiştir.

Üniversiteyi kazanan diğer öğrenciler bu sayfada  >> TIKLA KATIL

E KAYIT ZORUNLU MU?

Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler Üniversitemiz kayıt merkezine gelerek kayıt olacaklardır.

KPSS'SİZ MEMUR ALIMLARINDAN, KPSS İLANLARINDAN , POLİS ASKER ALIMLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN