'Temel Lise ile Özel Eğitim Kurumlarında Görev Yapan Öğretmen ve Öğrenciler Ne Olacak?'

Milli Eğitim Bakanlığınca geçtiğimiz gün yapılan açıklama ile özel eğitim kurslarının önümüzdeki eğitim öğretim yılları itibariyle tamamiyle kapatılacağı netleşmişti. Peki temel liseler ile özel eğitim kurumları kapatıldıktan sonra ne olacak?

'Temel Lise ile Özel Eğitim Kurumlarında Görev Yapan Öğretmen ve Öğrenciler Ne Olacak?'

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un temel liselerin kapatılacağına yönelik açıklamalarını Akit'ten Oğuzhan Gültekin'e değerlendiren Eğitim-Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Latif Selvi, temel liseler ile özel eğitim kurslarının kapatılmasının prensipte doğru olduğüunu fakat pratikte yapılabilecek hataların gözardı edilmemesi gerektiğini söyledi.

Temel liseler ve özel eğitim kurumlarının kapatılması kararının yeni olmadığını hatırlatan Selvi, sürecin dershanelerin kapatılmasıyla beraber başlayan sürecin artçısı olduğunu söyledi. 2019'da kaldırılması planlanan temel liselere özel eğitim kurumlarının da dahil edildiğini söyleyen Selvi, yapılan işlemlerin prensipte doğru olduğunu fakat uygulamada aksaklıklar meydana gelebileceğini söyledi.

Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Selvi, "Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili başlatılan sürecin bir devamıdır. Şu anda yapılan ilanda temel liselerin 2019’da kaldırılması zaten planlanıyordu ve bu uygulamaya özel öğretim kurumlarını da dâhil ederek harekete geçildi. Bu bir dönüşüm olarak değerlendirilmeli. Bazen televizyonlar da filan bu konuyu değişik şekilde yorumluyorlar. Bu yapılanlar doğru değildir. Bu konuda bazı hatırlatmaları da yapmamız gerekiyor. Özel öğretim kurslarında 7 bin, temel liselerde 20 bin öğretmen var. Yine temel liselerde 212 bin öğrenci var. Bu öğrencilerin hangi okullarda eğitim alacakları nasıl belirlenecek? ders müfredatları nasıl belirlenecek bu konularda çok ciddi ve titiz çalışmalar yapılmalıdır. Ülkemizde sınav baskısı henüz daha tam kaldırılmış değil. Her yıl üniversite sınavına 2 milyon öğrenci giriyor. Temel liselerde sınavlara hazırlanıyorlardı. Bunu fırsat bilenler önemli miktarda merdiven altı dershanecilik dediğimiz bir durum geliştirildi. Bu yapılan çalışmayla bunun önüne geçilmeli. 30 bin öğretmen, 212 bin öğrencinin mağdur edilmemeli. Prensipte doğru bir adım, ama oluşabilecek hatalarda tramvaya sebebiyet verilmemelidir." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA