Takdir Teşekkür Hesaplama Sistemi Değişti (E Okul VBS Giriş Sayfası ve 15 Tatil)

Son dakika haberi: Takdir Teşekkür hesaplama işleminde bir değişiklik yapıldı. Peki takdir teşekkür belgesi hesaplaması nasıl yapılır? E okul girişi nasıl yapılır? İşte detaylar.

Takdir Teşekkür Hesaplama Sistemi Değişti (E Okul VBS Giriş Sayfası ve 15 Tatil)

Sömestr tatiline kısa süre kala vatandaşlar, e okul Veli Bilgilendirme Sistemini ve takdir ile teşekkür hesaplamayı araştırmaya başladı.

19 Ocak günü Sömestr tatili. Cuma günü tatil olacak okullar, 4 Şubat günü açılacak. 15 tatil için geri sayım devam ederken öğrencilerin son sınavları da yapıldı ve sınavlar ile sözlü puanları ile ile başarı puanları beklenmeye başladı. Önümüzdeki hafta tüm notlar E Okula girilecek ve öğrencilerin ilk yarıyıl karne notları belli olacak.

Karnelerin alınması için son haftaya girilirken, öğrenciler ile aileleri, internet üzerinden e okul girişini araştırmaya, takdir ile teşekkür belgesinin kaç puanla geldiğini sormaya başladı. 

Son yazılı sınavların sonuçlarının açıklanmasının ardından sözlü sonuçları da açıklanacak ve ilk dönemin tüm notları belirlenmiş oluyor. E okul üzerinde takdir teşekkür hesaplama yaparken dikkat edilmesi gereken konuların başında ise devamsızlık konusu geliyor. Peki e Okul öğrenci giriş ekranına nasıl ulaşılır? e Okul VBS ve diğer ayrıntıları yazımızın devamında.

E-OKUL NOT SORGULAMA İŞLEMİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ’ne, başarılı bir giriş yaptıktan sonra sol tarafta yer alan  menüde bulunan “Not Bilgisi” butonuna tıklayın ve bu seçeneğe tıkladıktan sonra  açılan pencerede öğrencinin not bilgilerini görebileceksiniz. 2018-2019 yılı ilk dönem norlarına ve önceki senelerin bu notlarına da buradan ulaşabilirsiniz.

E OKUL 'DAN YAPILACAK DİĞER İŞLEMLER

e-Okul ile birçok sorgulama işlemleri yapılabilir. Bunların arasında şu işlemler bulunuyor.

  1. Devamsızlık sorgulama
  2. Yazılı sonuçları
  3. Sözlü sonuçları
  4. Karne notları
  5. Haftalık ders programları

SİSTEMDE GEÇEN YIL BÜYÜK YOĞUNLUK

Okullarda milyonlarca öğrenci eğitim görüyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin not bilgileri e okul sistemi üzerinden erişime açılmaktadır. Bu nedenle her dönem sonu e okul Veli Bilgilendirme Sisteminde yoğunluk yaşanmaktadır.

TELEFONDAN GİRERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, telefondan E Devlete giren vatandaşlar için bazı uyarular yapmış ve sahte uygulamaya girilmemesi gerektiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Mobil uygulama mağazalarında vatandaşlarımızın kişisel verilerini elde etmeye yönelik olarak bazı uygulamalar yer almakta. Yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde E-Devlet, SGK, HGS, E-Okul gibi popüler isimlere sahip 40 civarında uygulamadan 32’sinin sahte olduğunu ve bu sahte mobil uygulamaların bir kısmının zararlı aktivite içerdiğini tespit ettik. İsmi SGK, HGS, E-Okul olan sahte uygulamalardan 32’sinin vatandaşların verilerini alabildiğini tespit ettik ve bu uygulamalar kurulum esnasında gereksiz izin istemekte, kişisel verilere ulaşabilmekte. Bir diğer sahtecilik uygulaması da bankacılık uygulamalarında görülüyor. Kişilerin SMS bilgisine kadar erişim izni alan sahte uygulamalar bankacılık uygulamalarındaki bir defaya mahsus üretilen şifrelerin dolandırıcılık faaliyetlerine ulaşmasına yol açabiliyor. Bu konuda vatandaşlarımız sadece bilenen mecralardan bu uygulamaları indirmeli, mağazalardaki uygulamaların sahte olup olmadığını anlamak için ise indirme sayısı, kullanıcı yorumları, yayıncı ve iletişim bilgilerine bakması gerektiği konusunda uyarmak istiyorum.”

E OKUL GRİŞİ

E-OKUL GİRİŞ: VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ

Yukarıda açılan sayfada okul numaranız ve kimlik numaranız ile giriş yapın.

TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA 'DA DEĞİŞİKLİK

Takdir teşekkür hesaplama işlemlerinde Milli Eğitim Bakanlığı değişikliğe gitti. Buna göre; Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 ten aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;

a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi,

b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,

c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.

TÜM HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN