Polis Olacaktı-Bankanın O Hatası Yüzünden Olamadı

Polislik sınavına girmek için bankaya para yatıran genç, fişin yanlışlıkla iptal edilmesi sonrası sınava giremedi ve bankayı dava etti.

Polis Olacaktı-Bankanın O Hatası Yüzünden Olamadı

Polis Meslek Yüksek Okullarına polis alımı için yapılan yazılı sınava banka memurunun hatası yüzünden giremeyen gencin verdiği hukuk mücadelesi sonuç verdi.

PMYO 'lara polis alımı için fiziki yeterlilik sınavının ardından yazılı sınav yapılıyordu. Yazılı sınava giren adaylar, burada aldıkları puanla sıralamaya tabi tutuluyor ve bu sırlamaya göre adaylar PMYO 'lara polis memuru olarak çağrılıyor.

Fiziki yeterlilik sınavını geçen bir aday, bu aşamadan sonra yazılı sınavı beklemeye başladı. Yazılı sınav için ise adayların bankaya ücret ödemesi gerekmektedir. Bir aday da fiziki yeterliliği geçtikten sonra bankaya gideren 40 TL olan başvuru ücretini yatırdı. Edinilen bilgilere göre banka memuru ise aynı tarihte Polisliğe başvuru yapan , ancak sınava girmekten vazgeçen bir adayın yerine yanlışlıkla başka bir adayın fişini iptal etti. Bu nedenle bu aday yazılı sınava giremedi ve polis olamadı.

Bu olay sonrası mahkemeye giden ve bankayı şikayet eden polis adayının bu girişimi sonuç verdi. Mahkeme, banka şubesi hakkında 10 bin TL manevi tazminat ile bin 900 TL dershane ücreti, 200 TL sınava gidiş geliş ücreti, 90 TL sınav ücreti olmak üzere toplamda toplam 2 bin 190 TL ile fazlaya ilişkin hakları saklı kalmak kaydıyla 500 TL maddi tazminatın yasal faizleri ile birlikte davalıdan tahsilini kararlaştırdı.

Banka avukatı ise yanlışlığın banka tarafından ÖSYM ile Polis Akademisine bildirildiği, asıl hatalının da onlar olduğunu belirterek davanın reddini talep etti.

Ancak mahkeme bankayı tazminata mhakum etti. Karar Yargıtay tarafından onaylandı.

Kamubulteni.com | Ankara