Özel Okul Ücretleri İade Edilecek mi? Açıklama Geldi

Korona nedeniyle okullar tatil edildi. Okulların tatil edilmesi ve eğitimlerin uzaktan yapılması nedeniyle özel okul ücretlerinin iadesi gündemde. Peki ücretler iade edilecek mi?

Özel Okul Ücretleri İade Edilecek mi? Açıklama Geldi

Özel okullar ücretleri iade edecek mi?

Özel okulların bu sene paraları iade edip etmeyeceği merak ediliyor. Mart ayının ortasında korona virüs nedeniyle okullar tatil edilmişti. Özel okulda çocuğu okuyan vatandaşlar, peşin verdikleri paraların, okulların tatil edilmesi ve derslerin uzaktan işlenmesi nedeniyle iade edilip edilmeyeceğini araştırmaya başladı.

TÖZOK Başkanı Nurullah Dal, özel okul paralarının iade edilip edilmeyeceği konusuna değindi ve şu ifadeleri kullandı:

“Biz çocukların alması gereken akademik içerikleri, kazanımları normal dönemdeki gibi uzaktan eğitimle vermeye çalıştık. O nedenle eğitim ücreti geri ödenmesi düşünülmüyor. İrili ufaklı her kurum on binlerce saat canlı yayında öğrencilerine eğitim verdi. Normalin iki katı performans gösterdi. Okuldan ayrı kaldıkları süreçte müfredattan kopmamaları, almaları gereken öğretimi eksiksiz almaları için ilk günden itibaren çalıştılar. Uzaktan eğitim için altyapılarına yatırım yaptılar, çalışanlarının ücretlerini ödediler. Ancak, yemek ve servis hizmeti vermediler. Ya ücretleri iade edecekler ya da bir sonraki seneden mahsup edecekler.”

Henüz net bir karar yok ama TÖZOK Başkanı , ücretlerin önümüzdeki yıl için sayılması gerektiğini söyledi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA