Özel Okul Teşviklerinin Kaldırılması ile İlgili Kritik Açıklama

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı son dakika açıklamasında özel okul teşviklerinin kademeli olarak kaldırılacağını söyledi.

Özel Okul Teşviklerinin Kaldırılması ile İlgili Kritik Açıklama

Özel okul teşvikleri ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle son verilen özel okul teşvikleri ciddi tartışmalara neden olmuştu. Bu tartışmalar sonrası özel okul teşviklerinin kaldırılması gündeme geldi ve geçtiğimiz ay yapılan açıklamada teşviklerin kaldırılacağına yer verildi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) ile üniversitelerin 2019 yılı bütçeleri görüşülmeye başlandı. Bütçe ile ilgili sunum yapan Bakan Selçuk özel okul teşviklerine de değindi.

Bu açıklama sonrası Bakan Ziya Selçuk 'tan açıklama geldi. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada özel okul teşvikleri ile ilgili, "Özel öğretime teşvik uygulamasını kademeli olarak azaltılarak kaldıracağız. 

Müfredat iyileştirilecek.

Yabancı dil konusunda dijital ortam oluşturulacak.

Müfredatlar, çocukların ilgi, yetenek ve mizaçları doğrultusunda esnek, modüler ve uygulamalı olarak iyileştirilecek. dedi.

Kamubulteni.com  | Ankara