ÖSYM Merkezi Sınavlardaki 60 Bin Soruyu İnceleyecek

Son dakika haberi: ÖSYM Başkanlığı , 2023 yılına kadar merkezi sınavlarda sorulacak olan 60 bin soruyu inceleme altına alacak.

ÖSYM Merkezi Sınavlardaki 60 Bin Soruyu İnceleyecek

Son dakika : ÖSYM binlerce soruyu incelemeye alacak.

Her yıl 10 milyondan fazla aday, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan merkezi sınavlara giriyor. KPSS,YDS, ALES, YKS gibi birçok sınava giren adaylar, iyi bir puan alarak kamu personeli olma yolunda adım atıyor.

40 BİN SORU İNCELEME ALTINA ALINACAK

Edinilen son dakika bilgilerine göre ÖSYM, merkezi sınavlarda adaylara sorulan sorularda inceleme başlatacağını belirtti. Bu kapsamda yıl sonuna kadar gerek sınavlarda sorulan, gerekse soru havuzlarında yer alan 40 bin soru tek tek denetlenecek ve hatalı, yeni sistemlere uygun olmayan sorular düzenlenecek.

Sınav sorularının müfredat, mevzuat ve protokol hükümlerine uygun olup olmadığı ÖSYM tarafından belirlenecek yetkililer tarafından tespit edilerek hatalar giderilecek. Önümüzdeki yıl 45 bin, 2021 yılında 50 bin, 2022 yılında 55 bin sorunun inceleme altına alınacağı bildirilirken ÖSYM 'nin, 2023 yılına kadar ise toplamda 60 bin sınav sorusuyu denetleyerek gerekli düzenlemeleri yapmış olacak. Böylece soru iptallerinin önüne geçilecei belirtildi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA