Ortaöğretim KPSS Sayısal Verileri Açıklandı: Büyük Şok !

2018 Lise KPSS sayısal verileri açıklandı. Açıklanan sayısal verilerde büyük şaşkınlık yaşandı. 2016 yılında 3 milyondan fazla kişinin girdiği sınava bu yıl 1 milyon kişi girdi.

Ortaöğretim KPSS Sayısal Verileri Açıklandı: Büyük Şok !

Son dakika haberi: Lise KPSS sonuçlarında büyük şaşkınlık.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda 7 Ekim günü yapılan lise KPSS'nin sonuçlarının açıklandığına yer verildi. Sonuçlara baktığımızda lise KPSS 'ye 966 bin 772 kişinin sınava girdiği görülüyor.

SAYISAL VERİLER AÇIKLANDI

ÖSYM KPSS lise sınavı sayısal verilerini açıkladı. Açıklanan sayısal verilere göre sınava 1 milyon 183 bin 245 kişinin başvuru yaptığı, 1 milyon 24 bin 1 kişinin sınava girdiği ve 159 bin 244 kişinin sınava girmediğine yer verildi. 

Sınavı geçerli sayısal kişi sayısı ise 966 bin 772. Sınavı geçersiz aday sayısı ise 595.

ADAYLARIN GÜVENLERİ AZALDI

2016 lise KPSS'ye 3 milyondan fazla kişi girmişti. Bu yılki KPSS'ye de 3 milyondan fazla kişinin girmesi bekleniyordu ancak beklenen olmadı ve 1 milyondan biraz fazla kişi sınava girdi. Bu da ÖSYM'ye ve memur alımlarına güvenin oldukça azaldığını gösteriyor. 

Çoğu aday 90 puanla 2016 yılından beri atanamadı ve mülakatları geçemedi. Bu nedenle çok sayıda aday KPSS'ye başvurmayı gereksiz gördü.

Siz de bu konu hakkındaki görüş ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum kısmından yazın.

KPSS İLE VE KPSS'SİZ MEMUR ALIMLARINDAN BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara