Okulum Temiz Projesi Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Ekranı

Okulum temiz başvurusu nasıl yapılır? "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü" kapsamında Okulum Temiz belgesi nasıl alınır? Hangi kriterlere bakılır? İşte detaylar.

Okulum Temiz Projesi Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Ekranı

Okulum Temiz başvurusu nasıl yapılır?

MEB ile TSE arasında 27 Temmuz 'da "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü" imzalandı. Söz konusu protokol kapsamında hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı, geçerli, güvenilir, tarafsız bir anlayışla sürdürülmesi amacıyla "Okulum Temiz" belgelendirme programı yürürlüğe alındı. Sözk onusu programın yürürlüğe alınması sonrası birçok okula bu sertifika verildi. 

BAŞVURU ÖNCESİ...

Milli Eğitim'den başvuru ile ilgili yapılan açıklamada önemli bir uyarıya yer verildi. Açıklamada , "Başvuru öncesi okullarımız tarafından "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme Kontrol Kılavuzu" içerisinde belirtilen tüm faaliyetlerin, eylem  planlarının, talimatların, eğitimlerin vb. işlemlerin tam olarak yerine getirilmesi, soru listesinde belirtilen şartların tamamlanmış olması gerekmektedir." denildi. 

BAŞVURU SORNASI NE OLACAK?

Başvuru sonrası denetleme yapılacak. Yapılacak denetleme ile ilgili açıklamada, "Başvuru sonrasında, Bakanlığımız ve TSE işbirliğinde oluşturulan eğitim programları ile yetkilendirilen Tetkik Görevlileri tarafından bu okullar yerinde denetlenip kontrol ve belgelendirmesi yapılacaktır." denildi. 

Başvuruya ilişkin kılavuzlar, belgeler ve diğer detaylar aşağıdaki sayfada:

https://eskisehirisg.meb.gov.tr/www/okulum-temiz-belgelendirme/icerik/77

Linki kopyalayıp yeni sekmede açın. Açılan sayfada detayuara gözatabilirsiniz.