Okul Tatillerine Düzenleme! Yaz Tatili Süresi Azalacak

Milli eğitim Bakanlığı, yeni eğitim öğretim çalışma takvimine son şekline verdi. Üzerinde çalışılan yeni sisteme göre ara tatil sayısının arttırılması da gündeme alınmış durumda. Mevcut sistemde eğitim öğretim yılı 90'ar günlük 2 dönemden oluşuyor, 2 dönemin arasında ise 2 haftalık sömestır tatili bulunuyor.

Okul Tatillerine Düzenleme! Yaz Tatili Süresi Azalacak

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni eğitim öçğretim çalışma takviminde sona gelindiği öğrenildi. Üzerinde çalışılan sisteme göre ara tatil sayısının arttırılması, dolayısıyla yaz tatilinin ise kısaltılması düşünülüyor.

Mevcut sistemde öğretim yılı 90'ar günlük 2 dönemden oluşurken, 2 dönemin arasında ise 2 haftalık sömestır tatili yer alıyor. MEB, buna iki tatil daha eklemeyi planlıyor. NTV'de yer alan habere göre, bu tatillerin 40-45 günde bir olması yani kasım ve nisan aylarına denk gelmesi ve tatil süresinin 1 hafta olması üzerinde duruluyor. 180 iş günü olan eğitim süresinin ise yeni çalışma sisteminde de korunması planlanıyor.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, tatil süreleriyle ilgili, "Sadece bir tane yarı yıl olması gerekmiyor bölgenin ihtiyaçlarına göre üç sömestrlik bir okul da olabilir" ifadelerini kullanmıştı.