Milyonları İlgilendiren Düzenleme: Yaş Sınırı Geldi

Milli Eğitim Bakanlığı önemli bir düzenleme yaptı. Alınan son dakika bilgilerine göre liselere kayıt için ve liseyi bitirme için yaş sınırı geldi.

Milyonları İlgilendiren Düzenleme: Yaş Sınırı Geldi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve liselere ilişkin yapılan yeni düzenleme kamuoyuna duyuruldu.

Buna göre 18 yaş üstü olan öğrenciler liseye kayıt yaptırabilecek, ancak 22 yaşına kadar mezun olamayan öğrencilerin ise kayıtları liselerden silinecek ve Açık Liseye yazdırılarak eğitimlerine buradan devam ettirilecek.

Sabah Gazetesi 'nden Safure Cantürk 'ün bugün kaleme aldığı haberine göre; Milli Eğitim Bakanlığı, 12 yıllık zorunlu eğitim kapsamında liseler için yeni bir yaş düzenlemesini devreye soktu.

Söz konusu düzenlemeye göre 18 yaşına gelmemiş olan öğrenciler, liselere kayıt yaptıyamayacak. 18 yaşını tamamlayan öğrenciler liseye kayıt yaptırabilecek ve 22 yaşına kadar burada kalabilecek. 22 yaşına kadar mezun olamayanların kaydı liselerden silinecek ve MEB AÖL 'e yazdırılarak eğitimine buradan devam ettirilecek ve liseyi dışarıdan bitirecek. 

PEDAGOJİK OLARAK SORUNLARA NEDEN OLUYORDU

Sınıfta kalan ve bu nedenle mezun olamayan yaşları 22 'nin üzerindeki öğrencilerle 14 yaşındaki Baymavi öğrencilerin aynı okulda ya da sınıfta bulunması pedagojik olarak sorunlara neden olmaktadır. Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı, ilgili yönetmelikte değişiklik yapıp lise mezuniyeti için 22 yaşı üst sınır olarak belirledi.

Kamubulteni.com  | Ankara