MEB'den Son Dakika 'Cübbeli Sarıklı Ders' Açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı resmi sayfasından bir son dakika açıklaması geldi. Bugün bir gazetede yayımlanan Cübbeli Sarıklı Ders başlıklı haber ile ilgili yapılan açıklama haberimizde.

MEB'den Son Dakika 'Cübbeli Sarıklı Ders' Açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı.

MEB resmi sayfası aracılığıyla yayımlanan duyuruda, bugün basında yer alan sarıklı cübbeli ders başlıklı habere ilişkin bilgilendirme yapıldı. 

29 Eylül tarihli haber ile ilgili zorunluluk üzerine yapılan açıklanmada şu ifadelere yer verildi:

"Haberde adı geçen Yenimahalle Abdulkadir Geylani İmam Hatip Ortaokulu, 2014 Eylül ayında Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Ahmedi Kudusi Ömer Erdoğan Kültür ve Yardımlaşma Derneği arasında imzalanan protokol çerçevesinde, ilgili dernek tarafından yapılan binada hizmete açılmış ve 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında eğitim öğretim faaliyetlerine başlamıştır.

Yapılan ilk incelemede, haberde yer verildiği şekilde derslere görevli öğretmenlerin dışında herhangi bir kişinin katılımının söz konusu olmadığı, bununla birlikte haberde ismi geçen Dernek Başkanı’nın geçtiğimiz eğitim - öğretim yılında okul yönetiminin müsaadesinde öğrencileri ziyaret ettiği, haberde yer alan fotoğrafların ise bu ziyarete ait olduğu anlaşılmıştır."

ÇÖKME RİSKİ İDDİASI

Okul binasının çökme riski var iddialarına da cevap verildi ve şu ifadelere yer verildi: "Okulun çökme riski iddiasına ilişkin ise okul binası 2017 yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce görevlendirilen inşaat mühendisleri tarafından incelenmiş olup binada teknik olarak bir problem olmadığı rapor edilmiştir.

Aynı bölgede yatırım programında bulunan İmam Hatip Ortaokulu inşaatı devam etmekte olup, inşaat tamamlandığında adı geçen okul yeni binasına taşınacaktır.

İNCELEME BAŞLATILDI

Habere konu olan tüm iddialara ilişkin ayrıca inceleme başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kamubulteni.com  | Ankara