MEB BİLSEM Mülakat Sonuçları Açıklanıyor-İşte Kayıt Tarihleri

Milli Eğitim Bakanlığı BİLSEM sonuçlarının bugün açıklanacağını duyurdu. Peki BİLSEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuçlar hangi sayfadan açıklanacak? Sonuçların ardından kayıtlar ne zaman başlayacak? İşte detaylar.

MEB BİLSEM Mülakat Sonuçları Açıklanıyor-İşte Kayıt Tarihleri

MEB BİLSEM mülakat sonuçları açıklanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 2019 yılı BİLSEM mülakat sonuçlarının bugün açıklanacağına ye rverildi. 

Sonuçlar Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü resmi sayfasında erişime açılacak. Sonuçların açıklanacağı saat henüz verilmedi. Sonuçlar açıklandığı anda kamubulteni.com 'da olacak. Bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAYIT TARİHLERİ

2019 yılı Bilim ve sanat merkezlerine yerleşmeye hak kazanan öğrenciler 26 Ağustos ile 6 Eylül 2019 tarihleri arasında bilim ve sanat merkezine kayıtlarını yaptıracaklardır. Mülakat sonucunda başarılı olan öğrenciler bu tarihler arasında kayıt yapma hakkı kazanacak. 

BİLSEM NEDİR?

MEB tarafından yayımlanan duyuruda BİLSEM 'in tanımı ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Dünyanın her yerinde özel yetenekli çocuklara yönelik olarak farklı eğitim programlarının uygulanmaktadır. Bilsem, Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinin kısaltılmış ismidir. İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla devlete bağlı olarak açılmış olan özel eğitim kurumlarıdır."