Market ile Bakkal Arasındaki Fiyat Farkına Son

Market ürünlerinde tek fiyat sistemi geliyor. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelikte önemli düzenlemeler yapıldı.

Market ile Bakkal Arasındaki Fiyat Farkına Son

Ekmek fiyatları için Ticaret Bakanlığı yeni bir karara imza attı ve perakende ticarette uygulanacak olan ilke ile kurallar hakkındaki yönetmelikte bazı değişikliklere gitti. 

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürülüğe giren söz konusu kararla, büyük ve zincir mağazaların piyasadaki hakim pozisyonlarını üretici ve tedarikçi firmalarla küçük esnafın aleyhine kullanmasının önüne geçilmesi planlanıyor.

Bu sistemin önüne geçilmesi için yeni çalışmalar başlatılacak. Başlatılan çalışmalarda, küçük esnaflar ile toplu şekilde büyük mal alan yerler, esnaf ve sanatkar odaları tarafından belirlenen fiyat tarifeleri üzerinden alım yapacak. Satışlarda odanın verdiği fiyat tarifesi üzerinden alım satımlar gerçekleştirilecek.

Satış fiyatı 10 lira olarak belirlenen bir üründe, büyük ve zincir mağazaların üreticiye ödeyeceği miktar, 8,5 lira seviyesinden daha az seviyede olamayacak.

Fiyatı tarifeye bağlanan ve karar kapsamına giren ürünler arasında ekmek de var. Bu şekilde ekmek fiyatlarının büyük marketlerde ucuz, bakkal ile büfelerde pahalı olmasının önüne geçilecek ve tek fiyat tarifesine geçilecek.

Söz konusu yönetmelik Resmi Gazete 'de yayımlandı ve yürülüğe girdi. Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından fiyatın belirlenmesinin ardından, raflardaki ürün fiyatlarına da denge gelmesi bekleniyor.

Kamubulteni.com  | Ankara