Lüks Aracı Olan Teşvik Aldı-Memur Çocuğu Alamadı

Özel okul teşvikleri önceki gün açıklandı ve tartışmaları da beraberinde getirdi. Lüks araçlı zenginler teşvik alırken memur çocukları teşvikten faydalanamadı.

Lüks Aracı Olan Teşvik Aldı-Memur Çocuğu Alamadı

Bu kadar da olmaz dedirten olay yaşandı.

Önceki gün özel okul teşvik başvuru sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre binlerce kişi, çocuklarını özel okulda okutmak için devletten teşvik aldı. Ancak daha önce de bilindiği gibi birçok Tempobet kişi, gelirlerini gizlemekte ve hem vergi vermemek, hem de devletin desteklerinden faydalanmak için gelirlerini saklıyor. Serbest mesleklerde çalışan ya da kendi işini yapan kişiler, kazançlarını devlete yansıtmıyor ve bu şekilde hem KDV vermiyor, hem de gelirini düşük göstererek devletin desteklerindne faydalanıyor.

Devletin başta sanayiciler ve üretimciler için verdiği desteklerden faydalanan, ancak kazancını kayıt dışı tutan bu kişiler, kendi üzerine olmayan lüks evlerde ve son model araçlarla hayatını sürdürmektedir.

Ancak memur olan, bir kamu kurumunda çalışan kişilerin çoğu, bordrolarının görünmeleri nedeniyle özel okul teşviklerinden faydalanamadı. Memurlar .net 'te daha önce de yer alan haber bunun bu şekilde sonuçlanacağını gösteriyordu. Biz de haberlerimizde bu haksızlığın olacağını dile getirmiştik. Nitekim bu da oldu. Özel okul teşviki alan ailelerin birçoğu son model araçları ile çocuklarını okullara götürürken, servisler tutarken, memur her yıl onların vermesi gereken parayı verecek.

Siz de aşağıdaki yorum kısmından bu konu hakkındaki görüş ve düşüncelerinizi yazın. Sizce özel okul teşvikleri kalkmalı mı?

ÖZEL OKUL TEŞVİKLERİ KALKIYOR MU?

Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi ise özel okul teşvik sonuçlarının ardından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Kamubulteni.com  | Ankara