Lise Okuyanlar Dikkat: Sınıfta Kalma Tekrar Geliyor

Liselerde okuyan ve okuyacak olan öğrenciler için son dakika açıklaması geldi. Ziya Selçuk yaptığı açıklamada lisede sınıfta kalmanın tekrar geleceğine yer verildi.

Lise Okuyanlar Dikkat: Sınıfta Kalma Tekrar Geliyor

Liselerde sınıfta kalma olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada liselerde yeniden sınıfta kalmaların olacağına yer verildi. 

Bakan Selçuk, yayınlanacak yeni yönetmelikle ortaöğretimde sınıfta kalmanın olacağını dile getirdi ve şu ifadeleri kullandı:

"Ortaöğretimde sınıf geçme yönetmeliğinde, sınıfta kalmaya ilişkin, tüm düzenlemeler hazırlandı, 2020-2021 yılından itibaren uygulayacağız. Okulların açık olduğu süre ilgili değişiklik planımız yok. Yine 180 gün açık olacak."

YENİ YÖNETMELİK YAYIMLANDI

MEB orteöğretim kurumları yönetmeliği bugün yayımlandı. Resmi Gazete 'de yayımlanan kararda şu ifadelere yer verildi:

"Mesleki eğitim merkezi programlarına kayıtlı öğrencilerden; doğrudan, yılsonu başarı puanı veya sorumlu olarak sınıf geçemeyenler ile devamsızlık nedeniyle başarısız sayılanlar sınıf tekrar ederler. Sınıf tekrarı aynı alan/dal için en fazla iki defa yapılır. Mesleki eğitim merkezinde okuma hakkı bulunmayan öğrencilerin ders yılı sonunda okulla ilişiği kesilerek Açık Öğretim Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi veya Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine yönlendirilerek kayıtları yapılır.”

KAMUBULTENİ.COM  |  ANKARA