Lise Eğitimi 3 Yıla Düşecek Meselesi Netleşti

Lise eğitimi 3 yıla mı düşecek meselesi netleşti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen talimat ile lisede 3 yıl ders işlenecek. Son sınıfta ise ders işlenmeyecek ve 12. sınıf üniversiteye hazırlık yılı olacak.

Lise Eğitimi 3 Yıla Düşecek Meselesi Netleşti

Mıllı Eğitim Bakanlığı 'ndan önemli karar.

Bakanlık kaynaklarından edinilen son dakika bilgilerine göre , yapılan yeni düzenlemede, artık lise son sınıfta ders işlenmeyecek. Öğrenciler, lise son sınıfta öğretmenleri ile birlikte sorular çözecek ve üniversite sınavına hazırlanacak. 

Ders saatlerinde ve programlarında yapılan yeni düzenleme ile artık zorunlu ders saatleri azaltılacak. Bunun yanı sıra 12. sınıfta ders işlenmeyecek ve bu yıl üniversitelere hazırlık yılı olacak. Bakan Ziya Selçuk 'un verdiği talimatın son aşamalarına gelindi.

DERS SAYISI AZALACAK

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemeye göre, lise öğrencileri için Türkçe, Matematik, Tarih ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi zorunlu temel dersler olarak okullarda işlenecek. Öğrencinin okuduğu okul türü ve ilgi alanına göre zorunlu derslerin sayısında artış planlanırken diğer derslerin seçmeli olması bekleniyor.

Söz konusu yeni programın en büyük değişimi ise Lise 3'üncü sınıfta olacak. 11. sınıfta lise eğitimi için müfredat tamamlanacak ve 12. sınıf, ders işleme yılı değil, soru çözme ve üniversiteye hazırlık yılı olacak. Öğretmenler eşliğinde üniversite sınavına uygun şekilde soru çözme, sınav konularındaki eksikliklerini giderme ile ilgili çalışacaklar.

Daha önce gündemde yer alan lise 3 yıla düşecek iddiaları bu şekilde karara bağlandı. Lise 4 yıl olacak ama sadece 3 yılında ders işlenecek. Son sınıfta soru çözülecek.

YKS, KPSS VE TÜM HABERLERDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  | Ankara