KYK Yurt Başvuruları 3 Eylül'de Başlıyor

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlara başvurular 3 Eylül 2018 tarihinde başlayacak.

KYK Yurt Başvuruları 3 Eylül'de Başlıyor

Öğrenciler 10 Eylül'e kadar başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilecekler. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtlara başvuru süreci 3 Eylül'de başlıyor. KYK'dan yapılan resmi açıklamaya göre 2018-2019 eğitim öğretim yılı için yurt başvuruları, e-devlet üzerinden 10 Eylül saat 23.59'a kadar sürecek.

Öğrencilerin öğrenim bilgileri, YÖK bilgi sistemi üzerinden temin edilecek. Hatalı öğrenim bilgisiyle yapılacak başvurular geçersiz sayılacağı için başvuru yapacak öğrencilerin e-Devlet'te yer alan öğrenim bilgilerini kontrol etmesi gerekiyor. e-Devlet şifresi olmayan öğrenciler kimlikleri ile PTT şubelerine giderek e-Devlet şifresi alacak ya da diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birisiyle sorununu halledebilecek.

Öğrenciler, yurtlara başvuru tarihi ve başvuru sonuçlarıyla ilgili her türlü gelişmeyi yurtkur.gsb.gov.tr adresi üzerinden takip edebilecek.

Kamudan haber, eğitim haberleri, gündemdeki son dakika gelişmeleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA