KYK Bursu Hakkında Flaş İddia: Başvuru İptal Edilebilir

KYK burs başvurusu yapan adaylar için flaş gelişme ! Sosyal medya üzerinde dolaşan bazı iddialarda bazı adayların KYK burs başvurusunun iptal olabileceği iddia edildi.

KYK Bursu Hakkında Flaş İddia: Başvuru İptal Edilebilir

KYK burs başvuruları önceki gün sona erdi. Burs başvuruların sona ermesinin ardından sosyal medya üzerinde flaş bir iddia dolaşmaya başladı.

KYK burs başvurusunda gerekli olduğu iddia edilen eğtim bilgileri güncelleme meselesi sosyal medya üzerinde olay yarattı. Sosyal medya platformu Twitter üzerinde dolaşan bir fotoğraf burs başvurusu yapan adayların kafalarını karıştırdı. 

Söz konusu fotoğrafta bir adayın ÖSYM 'deki bilgilerinin güncel olmadığı ve bu nedenle KYK bursunun iptal edildiği dillere dolandı. 

Sosyal medya platformu Twitter üzerinden bazı adaylar, ÖSYM’de hala lise öğrencisi olarak göründüğünü ve üniversite eğitim bilgilerinin girilmesiğine yer verdi. ÖSYM üzerinden güncelleme yapan öğrencilerin zamanında yetiştiğini düşünürken, güncelleme yapmayanları ise KYK burs başvurusunun iptal olması korkusu sardı. Bir kısım ise söz konusu iddiaya inanmadı ve “KYK burs başvurusu yanacak efsanesi kim çıkardı?” diyerek bu konu hakkındaki tepkisini dile getirdi. Burs başvurusunun iptal olduğunu da söyleyenlerin sayısı çoğunlukta.

Bazı paylaşımlara cevap veren KYK Destek adlı Twitter hesabı hepsine aynı şekilde cevap vermeye başladı. KYK Destek Twitter hesabı, “Belirtmiş olduğunuz konu ile ilgili 444 19 61 nolu KYK KİM'i (Kurumsal İletişim Merkezi) arayarak bilgi alabilirsiniz. İyi geceler dileriz.” mesajı ile cevap verdi. Konu ile ilgili henüz bir resmi açıklama yapılmış değil.

İşte söz konusu paylaşımlar.

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDIĞI ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  |  ANKARA