KYK Burs Başvurusu Yapan/Yapacak O Adaylara Önemli Uyarı

2019-2020 yılı KYK burs başvurusu yapacak öğrenciler için son dakika açıklaması geldi. Açıklamada engelli adaylara uyarı yapıldı.

KYK Burs Başvurusu Yapan/Yapacak O Adaylara Önemli Uyarı

KYK burs başvurusu hakkında açıklama.

Yükseköğrenim Kredi Yurtlar Kurumu tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. KYK resmi internet sayfası aracılığıyla yayımlanan 17 Eylül 2019 tarihli duyuruda KYK burs başvurusu yapan adayla için önemli bir uyarıya yer verildi.

Söz konusu açıklamada engelli olduklarını belirten öğrencilerin , Ulusal Engelliler Veri Bankası üzerinden durumunu kontrol etmesi gerektiğine yer verildi. 

İşte o açıklama:

"Burs/öğrenim kredisi müracaatında bulunup “%40 ve üzeri engelli” olduklarını beyan eden öğrencilerin durumları T.C. Sağlık Bakanlığı “Ulusal Engelliler Veri Bankası” üzerinden kontrol edilecektir. Engel durumuna ilişkin Ulusal Engelliler Veri Bankası’nda kaydı bulunmayan öğrencilerin başvuruları öncelik durumu olmaksızın değerlendirmeye alınacaktır. Bu sebeple 31 Ekim 2019 tarihine kadar %40 ve üzeri engel raporuna sahip öğrencilerin rapor aldıkları sağlık kuruluşlarına müracaat ederek rapor bilgilerinin Ulusal Engelliler Veri Bankası sistemine işlenmesini talep etmeleri büyük önem taşımaktadır."

31 EKİM 2019 SON

Yüzde 40 ve üzeri engelli olan vatandaşların raporu aldıkları kuruluşa giderek bilgilerini  Ulusal Engelliler Veri Bankası sistemine aktarması gerekmektedir.  Ulusal Engelliler Veri Bankası sisteminde bilgisi güncel olan adayların bunu yapmasına gerek yoktur.

KYK burs başvurusu için TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA