KYK Borcu Olanlar Dikkat: İşte Başvuru Linki

KYK kredi borçları ile ilgili müjdeli açıklama geçtiğimiz hafta gelmişti. Yapılan açıklamada borç erteleme başvurularının alındığına yer verildi. Peki borç erteleme başvurusu nasıl yapılıyor? İşte e Devlet üzerinden KYK kredi borcu erteleme başvuru şekli.

KYK Borcu Olanlar Dikkat: İşte Başvuru Linki

KYK borcu olanlar dikkat. İşte borç erteleme sayfası.

Türkiye genelinde milyonlarca gencin KYK borcu var. Okulu bitirdikten sonra KPSS 'ye hazırlanan , bu nedenle iş bulamayan vatandaşlar , KYK borçlarını nasıl ödeyeceklerini kara kara düşünüyor. 

Geçtiğimzi gün Spor Bakanına bir soru önergesi sunan ve KYK borçlarını soran İYİ Partili Milletvekili İsmail Koncuk , sorusuna aldıı cevabı kamuoyu ile paylaştı. Koncuk açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Kasapoğlu'nun kredi çeken öğrencilerin sigortalı bir işte çalışıncaya kadar kredi borcunu ödeme zorunluluğu bulunmamakta olup, sigortalı bir işe girene kadar borcunu erteleme imkanı mevcuttur, ifadesi kredi borcu bulunan, ödeme zorluğu içinde işsiz gençlerimiz açısından çok önemlidir."

Kadın-erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA KATIL

BORÇ ERTELEME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Sigortalı bir işe başlayana kadar KYK borcunu ödemek istemeyen bir genç aşağıdaki a ımları takip ederek borcunu erteleyebilir.  E devlet kapısı üzerinden yapılan başvuru için , e Devlet şifresi olmayan vatandaşların PTT 'ye giderek ifrelerini alması gerekmektedir. 

İşte KYK borç erteleme adımları.

Öncelikle aşağıdaki e devlet linkine tıklayın.

https://www.turkiye.gov.tr/kyk-geri-odeme-erteleme-basvuru

Aşağıdaki ekran karşınıza çıkacak. 

Bu ekranda Kimliğimi Şimdi Doğrula butnuna basın ve TC kimlik numaranız- e Devlet şifrenizle giriş yapın. Daha sonra aşağıdaki ekran karşınıza çıkacak.

Bu ekranda erteleme başvurusu olup olmadığı görülmektedir Yukarıdaki gibi erteleme başvurunuz yok diyorsa , sağ üstte bulunan yeni başvuru linkine tıklayın.

Bu ekranda bilgilerinizi girin ve aşağıda bulunan erteleme talep türü kısmında işsizlik seçeneğini tıklayın. (Askerlik ya da yüksek lisans nedeniyle erteleme yapacaklar diğer seçenekleri işaretleyecek)

Bilgileri tam girdikten sonra altta bulunan Devam Et butonuna tıklayın ve erteleme başvurunuzu yapın.

KYK BORÇLARI SİLİNECEK Mİ?

KYK borçlarının silinmesi ile ilgili yeni bir kanun teklifi hazırlandı. umhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin tarafından hazırlanan kanun teklifi , 1 Ekim sonrası TBMM 'de görüşülecek.

KANUN TEKLİFİ TBMM'YE GELDİĞİ ANDA HABER GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN