KYK Kredi Borçları Silinecek mi? Son Dakika Açıklaması Geldi

KYK kredi borçlarının silinmesi ile ilgili son dakika haberi geldi. Milletvekili Müzeyyen Şevkin , TBMM 'ye sunduğu kanun teklifinde borçların silinmesini istedi. İşte detaylar ve söz konusu kanun teklifi.

KYK Kredi Borçları Silinecek mi? Son Dakika Açıklaması Geldi

Son dakika: KYK borçları ile ilgili teklif.

Üniversite yaşamında KYK kredisinden faydalanan binlerce genç , üniversiteyi bitirdikten sonra henüz iş bulmadan kredi borcu ile karşı karşıya kalıyor. İş bulana kadar ertelenebilen kredi için bir son dakika açıklaması geldi. 

KYK borçlarının silinmesi meselesi tekrar Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine geldi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin bir kanun teklifi hazırladı. Şevkin , hazırladığı kanun teklifinde KYK borçlarının silinmesini teklif etti. 

Söz konusu kanun teklifinde Şevkin, gençlerin üniversiteyi bitirdikten sonra iş bulmada büyük sıkıntı çektiğini , iş bulmakla uğraşırken bir de KYK kredi borcu ile karşı karşıya kaldığını söyledi. 

4 üniversite gencinden bir tanesinin işsiz olduğunu söyleyen Şevkin, üniversiteli işsiz sayısının 1 milyonu geçtiğini söyledi. 

Genç işsiz oranının yüzde 26.7 seviyesine kadar çıktığını söyleyen Şevkin KYK borcunu ödeyemeyen kişilerin borcunun 5 milyonu aştığını söyledi. 

Söz konusu teklif TBMM 'ye sunuldu. 1 Ekim 2019 tarihinde Meclisin açılması ile birlikte söz konusu teklifin Plan Bütçe Komisyonuna gelmesi ve görüşülmesi bekleniyor. Teklifin Plan ve Bütçe Komisyonu 'nda kabul edilmesi durumunda teklif Genel Kurula gelecek. 

ERTELEME MÜJDESİ

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Gençlik ve Spor Bakanı 'na bir soru önergesi yönlendirmişti.ç Söz konusu önergeyi cevaplayan Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, öğrenim kredisi almış olan gençlerin sigortalı bir işe başlayıncaya kadar bu borçlarını erteleyebileceğini söyledi. 

Kadın-erkek diğer adaylar bu sayfada >>>  TIKLA KATIL

KYK KREDİ BORÇLARI HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN