KPSS sınav merkezi tercihlerinin güncellenme tarihleri

Kopya iddiaları sonrasında tekrarı yapılacak olan KPSS için sınav yeri merkezlerinin değiştirmek isteyen adaylar için güncelleme tarihleri belli oldu .

KPSS sınav merkezi tercihlerinin güncellenme tarihleri

Bir süre önce bir yayın evinin soru kitapçıklarında bulunan soruların 2022-KPSS sınavında yer almasıyla ortaya çıkan kopya iddiaları ile KPSS iptal edilmiş ve sınav hakkında soruşturma başlatılmıştı. Sınavın iptal edilmesiyle ileri bir tarihe atılan 2022-KPSS sınavı için ,sınav merkezlerinin değiştirmek isteyen adaylar için güncelleme tarihleri belli oldu.

Sınav tarihleri belli oldu

Sınav merkezleri güncellenmesi için yeni tarihler belli olurken, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinden (ÖSYM) yapılan yazılı açıklamada, 2022-KPSS Lisans Sınavı'nın Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumlarının 18 Eylül, Alan Bilgisi oturumlarının 24 ve 25 Eylül, ÖABT oturumlarının ise 2 Ekim'de uygulanacağı hatırlatıldı.

Güncelleme tarihleri açıklandı

Öte yandan sınava başvuran adaylardan sınav merkezlerini güncellemek isteyen adaylar 11 ve 12 Ağustos'ta ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden (https://ais.osym.gov.tr) sınav merkezi tercihlerini güncelleyebilecekler.Sınav merkezi güncelleme işlemi ise, 11 Ağustos saat 14.00'te başlayacak ve 12 Ağustos 23.59'da erişime kapatılacak.