KPSS Öğretmenlik Alan Sınavı (ÖABT) Ne Zaman Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan eğitim kurumlarında kadrolu bir şekilde öğretmenlik vazifesini yerine getirmek isteyen bütün adayların girecekleri sınav olan ÖABT sınavı tarihi, sınava girmek isteyen adaylar tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki KPSS öğretmenlik alan sınavı ne zaman yapılacak? KPSS öğretmenlik aranan sınav tarihi!

KPSS Öğretmenlik Alan Sınavı (ÖABT) Ne Zaman Yapılacak?

KPSS öğretmenlik alan sınavı ne zaman yapılacak? Sorusunun cevabı, bu sınava girecek adaylar tarafından merak edilmeye ve arama motorlarında araştırılmaya başlandı. Yapılacak bu sınav, 75 soruda meydana gelmektedir ve sınava katılım sağlayacak adaylara sınav için verilecek süre ise 120 dakikadır. KPSS öğretmenlik alan sınavı ne zaman yapılacak? ÖABT sınavı ne zaman yapılacak? İşte karşınızda KPSS öğretmenlik alan sınav tarihi ve çok daha fazlası haberimizde...


KPSS Öğretmenlik Alan Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan eğitim kurumlarında Kadrolu bir şekilde çalışmak isteyen adayların girecekleri sınav olan KPSS öğretmenlik alan bilgisi testi (ÖABT) 2 Ekim 2022 tarihinde saat 10.15'te yapılacak.


ÖABT Ne Demek?

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan eğitim kurumlarında kadrolu bir şekilde öğretmenlik vazifesini yerine getirmek isteyen bütün adayların girmesi gerekli olan bir sınavdır. Toplamda 75 farklı sorudan meydana gelen ÖABT, 18 farklı alandan oluşmaktadır. ÖABT Öğretmenlik Alan Bilgisi testine girecek adaylara alan eğitimi ile alakalı 30 soru, diğer bütün alanlarda ise alan bilgisi ile ilgili 60 soru, eğitimi ile ilgili 15 soru sorulmaktadır.