Kafkas Üniversitesi Yeni Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu Kimdir ? Nerelidir?

Kafkas Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hüsnü Kapu atandı. Peki Prof. Dr. Hüsnü Kapu kimdir? Nerelidir? Daha önce hangi görevleri yaptı.

Kafkas Üniversitesi Yeni Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu Kimdir ? Nerelidir?

Kafkas Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hüsnü Kapu 'nun ataması bugün yapıldı.

Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürülüğe giren kararda 11 üniversiteye rektör ataması da yapıldı. Peki Prof. Dr. Hüsnü Kapu kimdir?

PROF. DR. HÜSNÜ KAPU KİMDİR?

Hüsnü Kapu, 1971 yılında Kars ’ın Sarıkamış ilçesine bağlı Karakurt Köyü ’nde dünyaya geldi.İlk ve orta öğretimini burada tamamlayan Kapu Atatürk Üniversitesini kazandı. 

Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nü okuyan Kapu 1991 yılında bu bölümden başarı ile mezun oldu. 1994 yılında Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalında Yüksek Lisans, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı’nda ise Doktora yapan Kapu, 2003-2012 yıllarında Yrd. Doç. Dr. olarak Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yaptı.

2012-2013 yılları arasında Florida State Universitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak bulunan Kapu, 24 Mayıs 2013 tarihinde Doçent oldu. Kapu, Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalında görevine devam ederken Kalkınma Bakanlığı tarafından Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinde faaliyet yürüten Serhat Kalkınma Ajansı’na (SERKA) Genel Sekreter olarak atanmıştı.

İyi derecede İngilizce bilen Kapu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Kamubulteni.com  | Ankara