İşte Okulların Açılacağı Tarih

Okullar ne zaman açılacak? 2019-2020 eğitim öğretim yılı ne zaman başlayacak? 15 tatil ne zaman? Ara tatiller ne zaman uygulanacak? İşte 2019 2020 eğitim öğretim yılında ilk dönem derslerinin başlayacağı tarih.

İşte Okulların Açılacağı Tarih

Son dakika: İşte okulların açılacağı tarih.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada 2019-2020 eğitim öğretim yılı okulların açılma gününe yer verildi. 

Yeni eğitim öğretim yılına kısa süre kala aileler ve öğrencilerin en çok araştırdığı konuların başında okulların hangi tarihte açılacağı , derslerin ne zaman başlayacağı konuları oldu. Peki okullar ne zaman açılacak? 2019-2020 eğitim öğretim yılı ne zaman başlayacak? İlkokul, ortaokul, lise ve üniversitelerde öğrenciler ne zaman ders başı yapacak? 2019-2020 eğitim öğretim yılında ilk dönem ne zaman  sona erecek? ikinci dönem ne zaman başlayacak? Okullar ne zaman tatil olacak? İşte detaylar. 

Okulların açılmasına artık kısa bir süre kaldı. Geri sayım başlarken MEB, milyonlarca öğrencinin okula başlayacağı tarih hakkında açıklama yaptı. Bu sene , her sene olduğu gibi okullar Eylül ayında açılacak. 

Milli Eğitim Bakanlığı 2019-2020 öğretim yılının başlayacağı tarih hakkında yaptığı açıklamada derslerin  9 Eylül Pazartesi günü başlayacağını duyurdu. Bu sene ilk kez uygulanacak olan ara tatil tarihleri de  MEB tarafından belli oldu.

İLK ARA TATİLLER NE ZAMAN YAPILACAK? İŞTE TARİHLER

Okulların 9 Eylül günü açılmasının ardından İlk ara tatil 17-24 Kasım tarihleri arasında olacak.

İKİNCİ ARA TATİLLER NE ZAMAN? İŞTE TARİH

İlk ara tatilin ardından okullar açılacak ve ikinci ara tatil ise 4-12 Nisan tarihleri arasında olacak.

İKİNCİ DÖNEM NE ZAMAN BAŞLAYACAK? İŞTE TARİH

9 Eylül 2019 günü başlayacak ilk dönem 17 Ocak günü sona erecek. 17 Ocak 'ta öğrenciler sömestr tatiline başlayacak. İkinci dönem 3 Şubat 2020 günü başlayacak ve  eğitim öğretim 19 Haziran 2020 tarihine kadar devam edecek. Yaz tatili 11 haftalık olacak.

Diğer kadın-erkek öğrenciler bu sayfada >> TIKLA KATIL

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA