İşte Burs Veren Kurumlar Vakıflar ve Burs Başvuru Tarihleri-5 Bin TL'ye Kadar Burs

2019-2020 eğitim öğretim yılı başlıyor. Üniversiteyi bu sene kazanan ve üniversitede okuyan öğrenciler için de burs başvuruları başladı. İşte burs veren kurum , vakıfların listesi, burs başvuru tarihleri ve diğer detaylar.

İşte Burs Veren Kurumlar Vakıflar ve Burs Başvuru Tarihleri-5 Bin TL'ye Kadar Burs

Burs veren kurum, vakıf ve şirketler.

2019-2020 eğitim öğretim yılı için geri sayım devam ediyor. YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından kayıtlar başladı ve üniversiteyi kazanan öğrenciler 23 Ağustos 2019 tarihine kadar üniversitelere şahsen kayıtlarını yapacak. İnternet üzerinden kayıtlar için son gün ise 21 Ağustos 2019. 

Kayıtlarını yapan ve yapacak adayların en çok araştırdığı konuların başında burs veren kurumlar konusu var. Biz de bu haberimizde üniveriste öğrencilerine burs veren kurumların listesine , burs başvuru tarihlerine ve diğer detaylara yer verdik.

Burslarla ilgili bilgi alış verişi için TIKLA

İşte detaylar.

TÜRKİYE'NİN MÜHENDİS KIZLARI BURSU

Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesi  adı altında bilgisayar, çevre, elektrik - elektronik, endüstri, inşaat ve makine mühendisliği bölümlerinde okuyan kız öğrencilere burs verilecek. Bursun yanı sıra birçok eğitim imkanı da sağlanıyor. Başvurular, eylül-ekim aylarında alınacak. 9 ay boyunca, aylık 600 TL burs ödenecek.

İSTANBUL SANAYİ ODASI VAKFI BURSU

1-30 Eylül arasında isov.org.tr intenet adresi üzerinden başvuurlar alınacak. İstanbul, Kocaeli ve Tekirdağ okumak ve üniversitelerin mühendislik fakültelerinde öğrenim görme şartı var. Geçen yıl burs 450 TL 'ydi.

İSTANBUL TİCARET ODASI BURSU

Burs başvuru tarihi eylül ayında açıklanacak ve başvurular ‘ito.org.tr adresinden alınacak. İstanbul’dak bulunan devlet üniversitelerinin lisans öğrencileri ve ÖSYM tarafından yüzde 100 bursla vakıf üniversitelerine yerleşen öğrencilere burs veriliyor. Geçen yıl burs 665 TL’ydi. 

ANADOLU VAKFI BURSU

Her yıl 1-30 Eylül tarihleri arasında burs başvuruları anadoluvakfi.org.tr adresi üzerinden alınıyor. 

SEMA YAZAR VAKFI BURSU

Ankara’da okuyan öğrencilerine burs veriliyor. . Burs başvuru tarihi ve miktarı eylülde ‘semayazar.org.tr adresinden  yayınlanacak.

SAĞLIK VE SOSYAL YARDIM VAKFI VAKFI

19 Ağustos günü başlayan burs başvurusu 13 Eylül gününe kadar alınacak. Aylık 400 TL burs veriliyor. Tıp, eczacılık, hemşirelik, diş hekimliği ve sağlık bilimleri fakültelerinde okuyan öğrenciler bu bursa başvuru yapabilir. Başvurular ssyv.org.tr adresi üzerinden yapılacak.

ÇELİKEL EĞİTİM VAKFI BURSU

Burs başvurusu 3 Eylül 'e kadar devam edecek  Başvurular celikelegitimvakfi.org adresi üzerinden yapılıyor. İstanbul’daki devlet veya vakıf üniversitelerinin lisans programlarını tam burslu kazanan başarılı öğrenciler burstan yararlanabiliyor. 12 ay verilen  burs miktarı 700 TL .

VGM BURSU

VGM bursu başvurusu 15 Eylül-30 Ekim arasında yapılacak. 8 ay boyunca aylık 250 TL ödemesi var.  Anne veya babası hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz öğrencilere öncelik tanınıyor. Başvurular, sadece ‘vgm.gov.tr’den yapılabilecek.

ÇAĞDAŞ EĞİTİM VAKFI BURSU

Çağdağ Eğitim  Vakfı 'nın bursuna başvurular 30 Eylül 2019 gününe kadar alınacak. Başvurular, cev.org.tr adresi üzerinden alınıyor. İstanbul’daki devlet ya da vakıf üniversitelerinde yüzde 100 burslu okuyan, geliri düşük öğrencilere veriliyor.

VEHBİ KOÇ VAKFI BURSU

2-30 Eylül tarihleri arasında başvurular alınacak. Geçen yıl aylık 625 TL burs verdi. Akdeniz, Atatürk, Boğaziçi, Dokuz Eylül, Fırat, Gaziantep, Harran, İstanbul Teknik, Marmara-İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Atatürk Eğitim Fakültesi- Mersin, Muğla Sıtkı Koçman, Ondokuz Mayıs, ODTÜ, Selçuk, Uludağ ve Van 100. Yıl üniversitelerinde okuyan öğrencilere burs veriliyor.

KYK BURSU

KYK burs ve kredi başvuruları Ekim ayında başlayacak. Başvurular başladığı anda bildirimle haberdar olmak için kamubulteni.com mobil uygulamamızı indirin.

TÜBİTAK BURSU

YKS 'de belli sıralamaya giren ve  TÜBİTAK’ın belirlediği alanlara yerleşen öğrenciler bu burstan yararlanıyor. Başvurular ekimde başlıyor. Aylık burs miktarı 750 TL ile 2 bin TL arasında değişiyor. . Ulusal Bilim Olimpiyatları ve Uluslararası Proje Yarışması’nın sonucuna göre ÖSYM kılavuzunda belirtilen bölümlere yerleşen öğrencilere de aylık 1750 TL ile 5 bin TL arasında burs imkanı tanınıyor.

SABANCI VAKFI BURSU

Sabancı Vakfı bursu üniversite hayatı boyunca veriliyor. Geçen yıl 4 yıllık okuyanlara aylık 600 TL veriliyordu. Sadece Ankara, Boğaziçi, Çukurova, Dokuz Eylül, Ege, Gazi, Hacettepe, İstanbul, İstanbul- Cerrahpaşa, İTÜ, Marmara, ODTÜ ve Yıldız Teknik üniversitelerinde okuyan öğrencilere burs veriliyor. Başvurular Eylül 'de.

TEV BURSU

TEV ’in 2 bursu var. Biri başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere verilen ‘TEV Üniversite Bursu’. Aylık 700 TL. İkincisi de üniversite sınavında ilk 5 binde yer alan öğrencilere verilen ‘TEV Üstün Başarı Bursu’. Bu burs aylık 1.400 TL. 9 ay verilen burslar için 1-22 Eylül'de ‘tev.org.tr’den başvuru yapılabilir.

ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ BURSU

3-12 Eylül tarihleri arasında başvurular cydd.org.tr adresi üzerinden alınacak. 10 ay süreyle verilen bursun bu yılki aylık miktarı 250 TL.

MEHMET ZORLU VAKFI BURSU

Sadece iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile mühendislik, hukuk, endüstriyel tasarım, matematik, fizik ve kimya bölümlerinde okuyan, başarı ve ihtiyaç kriterini karşılayan öğrencilerine burs veriliyor. Başvurular, burs kapsamındaki üniversitelerin burs ofislerine yapılıyor. 

21. YÜZYIL EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI BURSU

23-27 Eylül  tarihleri arasında burs alınacak. yekuv.org adresi üzerinden başvurular alınacak. Sadece İstanbul’daki devlet üniversitelerinin öğrencilerine burs veriliyor. Lisans okuyanlara  8 ay boyunca 300 TL verilecek.

TOPLUM GÜNÜLLÜLERİ VAKFI BURSU

2 Eylül- ile 2 Ekim tarihleri arasında başvurular tog.org.tr adresi üzerinden alınacak.  Burs miktarı 250-500 TL arasında değişmekte olup, 10 ay süreyle veriliyor.

TEKFEN VAKFI BURSU

TEKFEN Vakfı için başvurular, 9 Eylül tarihinde başlayacak ve 22 Eylül 'e kadar alınacak.  Burs kasım-mayıs ayları arasında öğrencilere veriliyor. İlk aya mahsus, aylık burs miktarının iki katı ödeme yapılıyor.  Geçen yıl aylık 650 TL burs ödendi.

BORUSAN KOCABIYIK VAKFI BURSU

Bu burs sadece İstanbul Üniversitesi, İTÜ, ODTÜ ve Boğaziçi üniversitelerinin mühendislik, işletme ve iktisat fakülteleri ile Uludağ ve Afyon Kocatepe üniversitelerinin hukuk fakültelerinde okuyan öğrencilere veriliyor. 

ELGİNKAN VAKFI BURSU

İTÜ, İstanbul, ODTÜ, Boğaziçi, Ege, Yıldız Teknik ve Celal Bayar üniversitelerinde okuyan öğrencilere burs veriliyor. Aylık 400 TL olan burs, 12 ay süreyle veriliyor. Burs başvuruları, eylülün başında burs programında yer alan üniversitelerin burs ofislerine yapılacak.

BURS HABERLERİNDEN, YENİ BURS BAŞVURULARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA