İlkokula Başlama Yaşı Yükseliyor-İşte Yeni Yaş Şartı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı son dakika açıklamasında, ilkokula başlama yaşının yükseltileceğini söyledi.

İlkokula Başlama Yaşı Yükseliyor-İşte Yeni Yaş Şartı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 'tan ilkokula başlama yaşı hakkında açıklama geldi.

Milli Eğitim bakanı Ziya Selçuk, gündeme ilişkin önemli ifadeler kullanırken ilkokula başlama yaşı hakkında da önemli gelişmeyi aktardı. 

Bakan Selçuk açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Okula başlama yaşını Çağ nüfuslarını net ayırabilelim diye 69 ayı önümüzdeki yıl gerçekleştirmiş olacağız. Hiç okula gidemeyenlerin evine okul öncesi paketi anlamında nasıl destek veririz ile ilgili paketler hazırladık, süreç devam ediyor."

ŞİMDİKİ SİSTEMDE İLKOKULA BAŞLAMA YAŞI KAÇ

İlköğretim kurumları yönetmeliğinin 15. maddesine göre, İlkokulların birinci sınıfına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 66 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. Gelişim yönünden ilkokula hazır olduğu anlaşılan 60-66 ay arası çocuklardan, velisinin yazılı isteği bulunanlar da ilkokul birinci sınıfa kaydedilir.

Okul müdürlükleri, yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 66, 67 ve 68 aylık olanları, velisinin vereceği dilekçe ile; 69, 70 ve 71 aylık olanları ise, ilkokula başlamaya hazır olmadıklarını belgeleyen sağlık raporu ile okul öncesi eğitime yönlendirebilir veya kayıtlarını bir yıl erteleyebilir."

3 AY DAHA UZUYOR

66 ay olan ilkokula başlama yaşı 69 yaş olacak ve 5 yıl 6 aylık çocuklar okula başlayacak.

Kamubulteni.com  | Ankara