İlkokul, Ortaokul ve Liselerin Açılması için 2 Senaryo Açıklandı (Üniversiteler Açılacak mı?

Son dakika açıklaması Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan geldi. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada okulların açılması için 2 seçeneğin olduğunu söyledi.

İlkokul, Ortaokul ve Liselerin Açılması için 2 Senaryo Açıklandı (Üniversiteler Açılacak mı?

Son dakika haberi: İlkokul, ortaokul ve liselerin açılması için açıklama geldi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya selçuk bir son dakika açıklamasında bulundu. Okulların açılması ile ilgili açıklamada bulunan Bakan Selçuk, iki senaryo üzerinde çalıştıklarını söyledi. 

"MEB olarak bizim görevimiz okulları açmak, açık tutmak. Okulların açılması için her türlü hazırlığımızı en küçük ayrıntısına kadar devam ettiriyoruz. Bunu yaparken de sadece MEB olarak bakmıyoruz meseleye, diğer bakanlıklarımızla da etkileşim içindeyiz. Çünkü bu ulusal, toplumsal bir konu" diyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ya okulda eğitim ya da hem evde hem okulda eğitimden oluşan iki senaryo üzerinde çalışrıklarını söyledi. 

Bakan Selçuk açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Diyelim ki koşullar öyle gerektirdi, okulları yarı zamanlı açabilir miyiz? Yani ikinci senaryoda hem uzaktan hem yüz yüze eğitimi birlikte götürmeyi anlatıyoruz. Bir başka senaryomuz okulların şehir bazlı olarak açılıp açılamayacağına ilişkin. Okullar şehirlere göre açılırsa diğer şehirlerin telafi programları nasıl ayarlanır, öğretmen eğitimleri nasıl çalışılır? Burada okulların tam olarak açılması ve tüm öğrencilerin okula devam etmesi senaryosunu birinci, yarı zamanlı açılmasıyla ilgili kısmı ikinci, şehir bazlı açılmasıyla üçüncü senaryodan bahsediyor isek, dördüncü senaryo olarak da okulların hiç açılmaması, tamamen uzaktan eğitimle sürecin devam ettirilmesi senaryosundan bahsedilebilir. Bize düşen hangi senaryo olursa olsun, bunun hazırlığını yapmaktır ve bunu da istişare ile danışarak uzmanlarla, bilim insanlarıyla beraber çalışarak yapıyoruz"

"Yani okuldakine ilave olarak internet tabanlı, televizyon tabanlı eğitimlerden de yararlanılabilecek. O yüzden de telafinin birçok seçenekten sağlanabilmesi, yıl boyu sürmesi, sadece okul içindeki dersle değil, kurslarla da desteklenmesi söz konusu. Kaybedilen zamanın sosyal telafisi, psikolojik telafisi, akademik telafisi, bu telafilerin hepsinin birden bütünsel olarak değerlendirildiği bir telafi anlayışımız var"

ÜNİVERSİTELER AÇILACAK MI?

Bu konuda YÖK henüz bir karar açıklamadı. Önümüzdeki günlerde bu konuda nihai kararın verilmesi bekleniyor.

Ancak ilkokul, ortaokul ve liselerde okulların açılması durumunda üniversitelerde de eğitimlerin başlaması bekleniyor.