Hukuk Mezunlarına Ek Sınav ve Hakim-Savcı Yardımcılığı Detayları Açıklandı

Bakan Gül yaptığı açıklamada, Hukuk mezunları ile ilgili,  "Mesleki yeterlikle hukuki yeterlilik sınavı düşünüyoruz. Hukuk fakültesinden mezun olan birisi noter, avukat, hakim, savcı, noter yardımcısı ne olacaksa önce bir hukuki yeterlilik sınavına girecek, bu sınavı geçtikten sonra diğer alanlarda, hangi mesleği düşünüyorsa o sınava girecek. Bunun da mesleğin kalitesini artıracağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Hukuk Mezunlarına Ek Sınav ve Hakim-Savcı Yardımcılığı Detayları Açıklandı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül 'den Hukuk Fakültesi mezunları için yeni açıklama.

Bir basın toplantısı düzenleyen Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, hakim, savcı yardımcılığı ve mesleki yeterlilik sınavlarıyla ilgili önemli bilgileri kamuoyu ile paylaştı.

Yargı hizmetlerinde meslekte yeterli olmanın önemine dikkatleri çeken Bakan Gül, yeni bir hukuk eğitimi modeli ile hukuk alanındaki mesleklere giriş sistemi üzerinde çalışma yürüttüklerini dile getirdi.  Abdulhamit Gül, uluslararası uygulamaların da bu çalışmalar kapsamında ele alındığını ve incelendiğini sözlerine ekledi.

Hakim ve savcı yardımcılığının, mesleğe daha iyi, tecrübeli, donanımlı hazırlanmayı sağlayacağını söyleyerek açıklamasına başlayan Bakan Gül, konunun, hakim ve savcıların, mahkemelerin iş yükünü de hafifletecek bir model olduğunu da sözlerine ekledi.

Yardımcıların, hakim ile savcıların bazı işlerini yapacak ve bu sürede hakim ile savcı yardımcılarının tecrübeleri artacak. 

Söz konusu düzenleme için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Bakan Gül, yardımcılık için bir süre belirleyeceklerini de söyledi.

Adalet Bakanı Gül, hukuki ve mesleki yeterlikle ilgili öngörülen sistem hakkındaki detayları şu şekilde aktardı:

"Mesleki yeterlikle hukuki yeterlilik sınavı düşünüyoruz. Hukuk fakültesinden mezun olan birisi noter, avukat, hakim, savcı, noter yardımcısı ne olacaksa önce bir hukuki yeterlilik sınavına girecek, bu sınavı geçtikten sonra diğer alanlarda, hangi mesleği düşünüyorsa o sınava girecek. Bunun da mesleğin kalitesini artıracağını düşünüyoruz. Strateji belgemizle beraber bu konuda da önerileri alıyoruz. Kamuoyunda da büyük destek gördük. Bunun yargıya güveni ve kaliteyi artıracağına inanıyoruz."

Kamubulteni.com  |  Ankara