Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan (KYK) e-Devlet Burs Açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nün, e-Devlet üzerinden kredi sorgulama işlemleri, sistem çalışmalarından dolayı geçici süreyle hizmet dışı bırakılacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan (KYK) e-Devlet Burs Açıklaması

KYK'DAN BURS DUYURUSU

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan duyuruda, e-Devlet üzerinden gençlere sunulan kredi/burs , nakil başvurusu, Kredi burs iptal başvurusu, öğrenim katkı kredisi ve burs sorgulama, kredi ödeme erteleme başvuruları ile öğrenim katkı kredisi geri ödeme sorgulama işlemlerinin sistem çalışmalarından dolayı geçici süreliğine hizmet dışı bırakılacağı, sistemin en kısa sürede açılması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

KYK'dan yapılan açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi : 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünün e- Devlet üzerinden gençlere sunduğu kredi/burs nakil başvurusu, kredi/burs iptal başvurusu, öğrenim/katkı kredisi ve burs sorgulama, kredi geri ödeme erteleme başvurusu, öğrenim/katkı kredisi geri ödeme sorgulama işlemleri sistem çalışması nedeniyle geçici süreyle hizmet dışıdır. Öğrenciler, sistem üzerinden durumlarını aralıklarla kontrol edebilirler. Sistemin en kısa sürede açılması için çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmekte olup sistem hizmete açıldığında yurtkur.gsb.gov.tr adresinden duyurulacaktır.