Flaş İddia: Devamsızlık Yapan Öğrencilere Para Cezası Kesilecek

Birgün 'de flaş bir haber yer aldı. Söz konusu haberde devamsızlık yapan öğrencilerin velilerine uyarı yapılacak. Uyarı sonrası devamsızlık sorunu devam ederse para cezası kesileceği iddia edildi.

Flaş İddia: Devamsızlık Yapan Öğrencilere Para Cezası Kesilecek

MEB'den son dakika bilgisi.

Birgün 'de bir son dakika haberi yer aldı. Edinilen bilgilere göre Milli Eğitim Bakanlığı 'nın bir düzenleme üzerinde çalıştığı  düzenleme ile birlikte devamsızlık yapan öğrencilerin velilerine para cezası kesileceği bildirildi. 

Geçtiğimiz 2018 yılında başlatılan bir uygulamada “Devamsızlık yapmayan öğrencilere başarı belgesi” projesi başlatılmıştı. Ancak başlatılan projenin amacına ulaşmadığı , yeni düzenleme ile devamsızlık yapan öğrencilerin velilerine önce uyarı yapılacağı , sorunun devam etmesi durumunda para cezası kesileceği bildirildi. 

Edinilen bilgilere göre mesleki ve tkenik liseler ile imam hatip liselerinde devamsızlık olayının diğer okullardan fazla yaşandığı , mesleki ve teknik liselerde 20 günün üstünde devamsızlık yapan öğrencilerin oranı 2018-2019 eğitim öğretim yılında yüzde 44’e,, İmam hatiplerde ise yüzde 36’ya yükseldiğine yer verildi.

ÖNCE VELİYE BİLGİ VERİLECEK

Son dönemlerde ciddi şekilde artan devamsızlıkların önüne geçilmesi için harekete geçen Milli Eğitim Bakanlığı il ve ilçe MEM'lere bir liste yolladı. 8 maddeden  oluşan, “Sürekli Devamsız Öğrenciler ile İlgili Yapılacak İşlemler” listesinde para cezası maddesi dikkatleri çekti. 

Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre Okullara gönderilen “Yapılacak İşlemler Listesi”nde şunlara yer verildi:

Öğrencilere ve velilere, devamsızlık konusunda toplantı yapılarak yazılı ve sözlü bilgi verilmesi, öğrenci bir gün bile gelmez ise velinin telefonla aranması,

Devamsızlığın yedinci ve 12’nci günlerinde veliye devamsızlık mektubu gönderilmesi, sorun halen devam ediyorsa muhtarlık ile tebligat yoluna geçilmesi,

Halen öğrenci okula gelmiyor ise kaymakamlık tebligatı yapılıp para cezası kesilmesinin sağlanması gerekmektedir.

Kadın-erkek diğer vatandaşların yorumları için TIKLA KATIL

KAMUBULTENİ.COM  |  ANKARA