Ece Vahapoğlu Öğrencilere Yoga Dersi İçin Talepte Bulundu-MEB Önce Kabul Etti Ama..

Ünlü suncuu Ece Vahapoğlu, okullarda öğrencilere yoga dersi vermek için başvuruda bulundu. MEB bu başvuruyu kabul etti ve okullara resmi yazı gönderdi. STK 'lardan gelen tepki sonrası karar geri çekildi.

Ece Vahapoğlu Öğrencilere Yoga Dersi İçin Talepte Bulundu-MEB Önce Kabul Etti Ama..

MEB okullara yoga yazısı gönderdi ama gelen tpekiler sonrası karar iptal edildi.

Ünlü sunucu Ece Vahapoğlu 'nun Milli Eğitim Bakanlığı 'na bağlı okullarda öğrencilere yoga öğretmesi için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara resmi yazı gönderildi. Resmi yazı öğretmen ile velilerin tepkisine neden oldu. 

MEB 'E BAŞVURMUŞTU

Ünlü sunucu Ece Vahapoğlu, yoga alanında uzmanlaştı ve Milli Eğitim Bakanlığı 'na başvuru yaparak 2018-2019 eğitim öğretim yılında, Türkiye geneli resmi-özel tüm anaokulu, ilkokul,  ortaokul, lise ve dengi okullarda öğrencilere yoga dersi vermek istediğini aktardı. Öğrencilerine yönelik, öğrencilere kendilerinin farkında olmalarını sağlamak, çocuklarda konsantrasyonu artırmak; arkadaşlığı, paylaşmayı ve sosyalliği artırmak, pedogojik oyun anlatımıyla yoga nefes egzersizleri yaptırmak amacıyla ücretsiz "Ece Vahapoğlu ile Çocuk Yogası" etkinliği düzenleme talebinde bulunan Vahapoğlu 'nun bu talebi kabul edildi ve okullara resmi yazı gönderildi. 

Söz konusu alebi değerlendiren Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü yoga etkiniliğine izin verdi. Bakanlık Türkiye'deki tüm okullara yazı yollayarak bunu duyurdu. Yazıda etkinliğin;Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Millî Eğitim Temel Kanunu ile Türk Millî Eğitimi'nin genel amaçlarına uygun olarak, yürürlükte olan tüm düzenlemelerde belirtilen hüküm, esas ve amaçlara aykırılık teşkil etmeyecek şekilde, denetimleri ilgili okul, ilçe/il millî eğitim müdürlükleri tarafından gerçekleştirilmek üzere, derslerin aksatılmaması, gönüllülük esasına göre yapılmasını istedi. 

İPTAL EDİLDİ

Sivil toplum kuruluşlarından gelen yoğun tepkiler üzerine bu karar iptal edildi.

Kamubulteni.com  | Ankara