Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KYK Burs ve Krediye Zam Açıklaması 2020

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan 'dan KYK burs ve kredi açıklaması geldi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın Akademik Yıl Açılış Törenindeki KYK kredi bve burs açıklaması.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KYK Burs ve Krediye Zam Açıklaması 2020

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan 'dan KYK burs ve kredi açıklaması.

Akademik yıl açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan burada önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan 'ın açıklamaları:

"En büyük adaletsizlik, eğitimdeki adaletsizlik. Çünkü bunun telafisi çok zor. Ayrım gözetmeksizin öğrencilere ücretsiz ders kitabı veriyoruz. Eğitim öğretim meselesi önümüzdeki dönemde de önceliklerimiz arasında ilk sırada olmaya devam edecek. Arzumuz öğrencimizin niteliğini artırırken öğretmenlerimizin de niteliğini artırmak. İsteyen her lise mezunu öğrencinin yüksek öğrenime devam edebileceği bir alt yapı kurduk."

REKTÖR ATAMALARI

"Her yerde olduğu gibi üniversitelerde de iyi bir yönetici 4 yılda kurumunu çeyrek asır ileriye götürebilir. Bazı üniversiteler hala istediğimiz yerde değil. Rektör atama kriterlerini çok daha yükseğe çıkartarak adayları akademik ve idari bakımdan çok sıkı bir inceleme sürecinden geçireceğiz."

KREDİ BURS AÇIKLAMASI

"Kredi veya burs olarak lisans öğrencilerimize aylık 500 lira ödüyoruz. Şimdi yeni tabii bir zam daha gelecek. Yüksek lisans öğrencilerimize 1000 TL, doktora öğrencilerimize 1500 TL veriyoruz. Bu imkandan 1 milyon 613 bin öğrenci yararlanıyor. Öğrenci harcını biz kaldırdık, kıyamet koparanlar şimdi ortada yok."

Üniversitelerimizin araştırma alt yapılarına mükerrer yatırımların önüne geçmek için de envanter çıkarıp yeni bir eylem planı hazırlamalıyız.

Vakıf üniversiteleri, vakıf olmaktan çıkmış. Tamamen ticari çalışıyor.

Kadın-erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi  için TIKLA KATIL

KYK KREDİ VE BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN?

KYK kredi ve burs başvuruları Ekim 'de başlayacak. Duyuru gelir gelmez haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA