Çalıştığı Üniversitenin Diş Hekimliği Fakültesini Kazandı

Trakya Üniversitesi bünyesinde memur olarak çalışmakta olan Ceyhun Meşeli, YKS 'de iyi bir puan aldı ve üniversiteyi kazandı.

Çalıştığı Üniversitenin Diş Hekimliği Fakültesini Kazandı

YKS tercih sonuçları geçtiğimiz gün açıklandı ve yüz binlerce öğrenci üniversitelere yerleşti. Üniversiteye yerleşenler arasında dikkat çekenler de var. Bunlardan biri, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde memur olarak çalışmakta olan Ceyhun Meşeli isimli kamu personelinin Diş Hekimliği Fakültesini kazanmış olması.

Üniversite kayıtları devam ederken Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile rektör yardımcıları, kayıt merkezini ziyaret etti. Ziyarette Rektör ile yardımcıları, veli ve öğrencilerle sohbet etti.

Kayıt yaptıranlar arasında, iki senedir Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde memur olarak çalışmakta olan 32 yaşındaki Ceyhun Meşeli 'nin Diş Hekimliği kaydını Rektör aldı.

Hayalinin doktor olmak olduğunu söyleyen Meşeli, Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Bölümünü bitirdiğini söyledi. Daha sonra bu hastaneye memur olarak atanan Meşeli, burada çalışmasının doktor olmasını tetiklediğini söyleyerek ;" Memurluğa mübaşir olarak başladım daha sonra tıp fakültesine memur olarak geçiş yaptım. İlk yıl buraya alıştım. Geçen yıl 3 Eylül günü de kararımı verdim ve ders çalışmaya başladım. 3 Eylül'den sınavın olduğu 1 Temmuz'a kadar gece gündüz demeden ders çalıştım.

Aynı zamanda işimi yapmaya da devam ettim. Bu süreçte sosyal medyadan, akıllı telefondan ve bilgisayar oyunlarından uzak durdum. Bu çabalarım sonucunda kısmet oldu ve kendi çalıştığım üniversitede diş hekimliği bölümünü kazandım. Bundan dolayı çok mutluyum. Burada hem çalışıp hem de okuyacağım. Gençlere tavsiyem çalışmaktan korkmasınlar. Bir şeyi isteyerek çalışırlarsa başarabilirler. Boş vakitlerini sosyal medyada değil ders çalışarak değerlendirsinler." ifadelerini kullandı.

Rektör Tabakoğlu ise personellerinin kendini geliştirmelerinden oldukça memnun olduğunu söyleyerek, "Bu başarıdan dolayı çok mutluyuz. Biz çalışanlarımızın her anlamda kişisel gelişimlerine önem veriyoruz. Onların üniversiteyi kazanmalarını, yüksek lisans ve doktora yapmalarını destekliyoruz. Arkadaşımızı başarısında dolayı tebrik ediyorum. Ayrıca şunu görüyoruz burada çalışan arkadaşlarımızın, akademisyenlerimizin evlatları üniversitemizi tercih ediyor. Bu da çok önemli bir şey. Üniversitemiz gelişerek büyümeye devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Kamubulteni.com | Ankara