Bilerek Düşük Not Veren Hocaya Hapis Cezası

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümü son sınıfında okumakta olan bir öğrenci, sınavda kendisine bilerek düşük not verdiği gerekçesiyle profesör hakkında şikayetçi oldu.

Bilerek Düşük Not Veren Hocaya Hapis Cezası

Üniversite öğrencisine düşük not veren Profesöre hapis cezası.

İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesi 'nde görülen davaya,  tutuksuz olarak yargılanan N.R. ve Avukatı ile şikayetçi öğrenci Savash Porghamrezaeieh katıldı. N.R., yazılı savunma sundu.

N.R. isimli kişi verdiği savumasında hiçbir öğrencisi ile sorun yaşamadığını savundu ve hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini ifade etti. Savunma sonrası kararını açıklayan mahkeme N.R. isimli profesörü  "Görevi kötüye kullanmak" suçundan 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme iyi hal indirimi ile cezayı 5 aya düşürdü ve 5 yıl süre ile erteleme kararına hükmetti.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Prof. Dr. N.R. tarafından verilen derslere giren ve hocanın vize final sınavlarında düşük not aldığını öne süren İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümü son sınıf öğrencisi Savash Porghamrezaeieh, Bölge İdare Mahkemesi' ne müracaat etti ve  sınav kağıdının yeniden incelenmesi yönünde talebini iletti. 

İdare Mahkemesi, öğrencinin Haber Analiz adlı dersteki yazılı sınavda,  65-72 arası not alması gerekirken 35 aldığını tespit ederek notun değiştirilmesi yönünde karar verdi. Şikayet üzerine N.R. hakkında, "Görevi kötüye kullanmak" suçlaması ile suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu sonrası  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından N.R. isimli profesör hakkında, "Görevi kötüye kullanmak" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Profesör hakkında 5 ay hapis cezasına karar verildi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA