Bekçilik Sınavında Şehit Eren Bülbül Sorusu: THY Uçağın Adını Ne Koydu?

8 bin bekçi alımı yazılı sınavında THY 'nin şehit Eren Bülbül adına uçağına verdiği yeni ismin ne olduğu soruldu.

Bekçilik Sınavında Şehit Eren Bülbül Sorusu: THY Uçağın Adını Ne Koydu?

Bekçilik yazılı sınavında adyalara THY 'nin uçağa verdiği isim soruldu.

THY , yeni aldığı uçağa , sosyal medya üzerindne gelen yoğun talep üzerine Şehit Eren Bülbül 'ün memleketinin adını vermişti. 

Sosyal medya , uçağın adının Şehit Eren Bülbül uçağı olmasını istiyordu. Ancak uçak isimleri, yer ismi olduğu için uçağa Maçka adı verildi ve uçak ilk seferini Trabzon'a Eren Bülbül 'ün memlekeitne yaptı.

THY'nin geçtiğimiz günlerde filosuna katılan ilk Boeing 787-9 Dreamliner tipi uçak olan ve Şehit Eren Bülbül'ün anısına Maçka ismi verilen uçak, ilk seferini anlamlı bir uçuş ile havalandı.

Öte yandan 787-9 Dreamliner tipi ilk uçağının THY bünyesinde ilk olmasının yanı sıra özel bir anlamı daha bulunuyor. Uçağın geleceği günlerde THY tarafından sosyal medyada başlatılan 'Yeni uçağımızın ismi ne olsun?' isimli kampanyaya kullanıcıların yoğun ilgisi doğrultusunda, 2017 yılında Trabzon'da güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Eren Bülbül'ün memleketi 'Maçka' ismi verildi. THY tarafından atılan bu anlamlı adım bununla da sınırlı kalmadı. THY, geçtiğimiz günlerde aldığı kararla şehit Eren Bülbül anısına ilk uçuşun Trabzon'a gerçekleştirileceğini duyurmuştu. Bugün gerçekleşecek olan ilk uçuşun akabinde Eren Bülbül'ün Maçka ilçesindeki kabri ve ailesinin ziyaret edilmesi bekleniyor.

Fen Bilgisi ve Matematik Soru-Cevapları ile Aday Yorumları için TIKLAYIN

Genel Kültür Soru ve Cevapları ile Aday Yorumları için TIKLAYIN

Hayat Bilgisi Soru ve Cevapları-Aday Yorumları için TIKLAYIN

Sosyal Bilgiler Testi Soru ve Cevapları ile Yorumları için TIKLAYIN

BEKÇİ ALIMI SORU - CEVAPLARI -SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDIĞI ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN