Bakan'dan Teneffüs Açıklaması: Bu Kelimeye Dikkat Edin

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geçtiğimiz gün düzenlenen programda teneffüs kelimesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan'dan Teneffüs Açıklaması: Bu Kelimeye Dikkat Edin

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, teneffüs kelimesi ile ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Sabah Gazetesi Köşe Yazarı Şeref Oğuz, bugün kaleme aldığı yazısında, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 'un teneffüs kelimesi hakkındaki değerlendirmesine yer verdi. Oğuz 'un katardığı bilgiye göre Ziya Seçuk, teneffüs kelimesi ile ilgili, "Teneffüs kelimesine dikkat edin. 'Teneffüs' kelimesi, denizin dibine dalarak sünger çıkartan birinin, bir süre sonra nefes almasına benziyor. Yani ders öyle algılanıyor ki, buna teneffüs deniyor. Türkiye'de kavramların ele alınması lazım" ifadelerini söylediğini aktardı.

Şeref Oğuz, bugün köşesinde aktardığı ifadeleri "Reform değil inşa ve ihya" başlığı ile yayımladı. Oğuz makalesinde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 'un Reform 2023 Bulma Konferansı'nda dile getirdiği sözleri ve bu sözlerin detaylarını aktardı.

Hafta sonu istanbul 'da düzenlenen programda Ziya Selçuk 'un Türk eğitim sistemindeki kelimeler ile bu kelimelerin anlamları hakkında önemli değerlendirmeleri aktaran Oğuz, Ziya Selçuk 'un şu ifadelerini aktardı:

"Teneffüs kelimesine dikkat edin. 'Teneffüs' kelimesi, denizin dibine dalarak sünger çıkartan birinin, bir süre sonra nefes almasına benziyor. Yani ders öyle algılanıyor ki, buna teneffüs deniyor. Türkiye'de kavramların ele alınması lazım. Sınıflarda kapının iç tarafı dışına göre daha çok aşınır. Çünkü öğrencilerin derse girişle çıkış hızı çok farklıdır."

Eğitim memur alımı ve gündem haberleri için;

ANDROİD UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

İOS UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara