Ara Tatil Başlıyor: MEB, Tatilde İlk Kez Uygulanacak Etkinliği Duyurdu

Bu Cuma günü okullar 9 günlük 1. dönem ara tatiline giriyor. Karnesiz ilk tatile başlayacak öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı 'ndan son dakika açıklaması geldi. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Yusuf Büyük konu ile ilgili yaptığı açıklamada , öğrencilerin öğrendiklerini unutmaması için yeni etkinlikler düzenlendiği ve etkinliklerin 16 başlık altında toplandığına yer verdi. 

Ara Tatil Başlıyor: MEB, Tatilde İlk Kez Uygulanacak Etkinliği Duyurdu

MEB, ara tatilde ilk kez uygulanacak etkinliği duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Yusuf Büyük 'ten ara tatil açıklaması geldi.

Gezi, sağlık ve çevre, doğa, bilgi ve teknoloji, iletişim, okuryazarlık, sanatsal faaliyetler, sportif faaliyetler ve bulmaca çözme ile daha birçok alan için uygulama yapan MEB, bu uygulama ile öğrencilerin ara tatillerde bilgilerini taze tutmalarını sağlayacak. 

Bu ara tatilin eğitim öğretim için ara olmadığını söyleyen Büyük, eğitimin sadece okulda olmadığını, öğrencilerin dışarıda, doğada, sporla kültürel etkinliklerle , sanatsal gezi ve aktivitelerle yapılacağını da söyledi.

Yusuf Büyük yaptığı açıklamada "Bu yüzden de 81 il milli eğitim müdürlüğümüz bizim MEB olarak 16 ana başlıkta belirlediğimiz faaliyetlerin altını kendi illerinin özelliklerine ve konseptine uygun olarak doldurdular. Yaklaşık 180'e yakın faaliyet alanımız var” dedi. 

İNTERNET SİTESİ KURULDU

MEB resmi sayfası üzerinden bir portal açıldığını söyleyen Büyük,  vatandaşların ‘aratatil.meb.gov.tr' internet sitesine girdiklerinde karşılarına Türkiye haritasının çıkacağını söyledi ve şunları söyledi:

"Diyelim ki çocuk robotik kodlamayı istiyor. Üzerine bastığımızda etkinliğin kategorisi ve hangi okul türünde olduğu belli, buna okul öncesi ve ilkokul öğrencilerimiz katılabilir. Yani bizim yaptığımız bu etkinliklerin katılacak öğrenci ve okul kategorileri belli. Lise kategorisindeki etkinliğe ilkokul ya da ortaokul öğrencisi katılamaz."

Açıklamalar kısmında da etkinlik amaçlarımız var. Böylece velilerimiz çocuklarıyla beraber nitelikli günler geçirecekler, onlara daha çok vakit ayıracaklar. Çocuklar da okullarda öğrendikleri bilgilerini dışarıda uygulama ya da o mekanları yerinde görme imkanı elde edecekler. Döndüklerinde de öğretmenlerine 5 günlük süre içerisinde neler yaptıklarını anlatacaklar.”

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA