Açıklama Geldi: Liselerde Ders Sayısı ve Süresi Azalıyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı son dakika açıklamasında liselerde ders sayısının azalacağını ve ders süresinde de biraz azalma olacağını söyledi.

Açıklama Geldi: Liselerde Ders Sayısı ve Süresi Azalıyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, önemli açıklamalarda bulundu.

Liselerde ders sayısının fazla olduğunu söyleyen Bakan Selçuk, Anglosakson ülkelerde, gelişmiş ülkelerde liselerde toplamda 5 veya 6 ders olduğunu ve öğrencilerin bu derslere yoğunlaşarak başarılı olduklarının altını çizdi.

Bakan Selçuk, ders sayısı fazla olduğu için, öğrencilerin Matematik, Edebiyat, Fizik , Kimya ve Biyoloji gibi ana derslere yoğunlaşmakta sıkıntı çektiğini ve hobilerine vakit ayıramadığını söyledi.

Selçuk açıklamasının devamında ders saatleri hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. Ders saatinin azalacağını söyleyen Bakan Selçuk şu ifadeleri kullandı:

"16 ders saati sayısı azalacak. 5 veya 6 ders olacak. Yoksa çocuklarımızı telef ediyoruz. Bir çocuğun herşeyden anlaması mümkün değil."

5 YAŞINDA İLKOKULA BAŞLANMAZ

Bakan Selçuk açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"5 yaşında ilkokula başlanmaz. Bunu yeniden tanzim etmemiz gerek. Burada önümüzdeki yıl bir düzenleme yapılacak. Anaokulunun zorunlu eğitim kapsamına alınması üçüncü yılda başlayabilecek bir proje. Bunu hemen başlatamayız, böyle bir altyapımız yok."

Kamubulteni.com  | Ankara