700 bin Öğrenci ile Ailelerine Müjdeli Haber: Zam Yok

Gençlik ve Spor bakanı Mehmet Muharrem Kasaoğlu 'ndan bir son dakika açıklaması geldi ve KYK yurt ücretlerine zam yapılmayacağı müjdesi verildi.

700 bin Öğrenci ile Ailelerine Müjdeli Haber: Zam Yok

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu KYK yurt ücretleri hakkında son dakika açıklaması yaptı.

Bakan Kasapoğlu yaptığı açıklamada, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü 'ne bağlı yurtlarda kalan öğrencilerden alınan ücretlerde herhangi bir zam yapılmayacağını söyledi.

Bir basın açıklaması yapan Bakan Kasapoğlu, üniversite hayatına bu yıl başlayacak gençler ve KYK yurtlarında kalan öğrencileri ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. Kasapoğlu açıklamasının başında üniversiteyi bu yıl kazanan öğrencileri selamladı ve şu ifadeleri kullandı:

"Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğümüz, ülkemizin her şehrinde tüm hazırlıklarını yaptı ve yeni heyecanla öğrencilerimizi bekliyor. Gençlerimizin huzuru, güveni, mutluluğu bizim en büyük önceliğimiz. Çabamız ülkemizin bütün imkanları ve kaynaklarıyla onları en iyi şekilde geleceğe hazırlamak. Huzuru, güveni, mutluluğu esas alan Bakanlığımızın yurtları, gençlerimizin evi, yurdu, yuvası. Başımızın tacı olan gençlerimiz için her türlü fedakarlığa hazırız."

700 bin genç ile ailelerine sevindirici haberi bu şekilde veren Bakan Kasaoğlu, bunun önemli bir gelişme olduğunu söyledi ve şu şekilde açıklamasını sonlandırdı:

"Evet bu sene Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğümüze bağlı yurtlarımızda ücretlerde herhangi bir zam yapmayacağız. Oluşturulmak istenen ekonomik baskılara karşı direncimizi ve gücümüzü ortaya koymak adına yurt ücretlerine zam yapmama kararı aldık, bunu da ekonomik baskılara karşı anlamlı bir duruş olarak görüyoruz. Gençlerimize ve yurtlarımıza dair destekleri ve ücret politikasındaki bu karardaki katkıları nedeniyle Saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza gençliğimiz ve Bakanlığımız adına şükranlarımı sunuyorum."

Kamubulteni.com | Ankara