500 TL'ye Kadar Burs-VGM İlkokul-Lise ve Üniversite Öğrencilerine Burs Başvurusu

Vakıflar Genel Müdürlüğü 'nden bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada ilkokul , lise ve üniversite öğrencilerine 500 'TL 'ye kadar burs verileceği bildirildi. İşte VGM burs başvuru detayları ve başvuru ekranı.

500 TL'ye Kadar Burs-VGM İlkokul-Lise ve Üniversite Öğrencilerine Burs Başvurusu

500 TL 'ye kadar burs.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafındna bir son dakika açıklaması yapıldı ve 2019-2020 burs başvurularının devam ettiği , ihtiyacı olan öğrencilerin burs başvurusu yapması gerektiğine yer verildi. 

İlkokul, lise ve üniveriste öğrencilerine verilen burs için detaylar kamubulteni.com 'da.

BURS NE KADAR?

VGM Bursu başvurusu yapan ve burs başvurusu yapacak öğrencilerin en çok araştırrığı konu burs miktarının ne kadar olduğu soruldu. İşte VGM 'den yapılan burs miktarı açıklaması:

"Ortaöğrenim öğrencilerine aylık 60,00 TL, yükseköğrenim öğrencilerine aylık 250,00 TL, Türkiye’deki eğitim kurumlarında okuyan yabancı uyruklu yükseköğrenim öğrencilerine ise 500,00 TL burs verilmektedir."

KİMLER BURS ALAMAZ?

Burs , aşağıdaki şartları taşıyanlara verilmez:

  • Sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrencilere,
  • Yabancı uyruklu öğrencilere,
  • Polis Akademisi ile askeri okul öğrencilerine, ç) Ek süre öğrenim gören öğrencilere,
  • Yüksek lisans ve doktora öğrencilerine,
  • Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrencilere
  • Genel Müdürlükten muhtaç aylığı alan öğrencilere yükseköğrenim bursu verilmez.

KYK BURSU ALAN VGM BURSU ALABİLİR Mİ?

KYK bursu alanlara VGM bursu verilmez. Hem KYK hem VGM bursu başvurusu yapılabilir. Ancak KYK bursu çıkan öğrencilerin VGM bursu iptal edilir. 

BURS BAŞVURU SAYFASI

Ortaöğrenim (ilkokul, ortaokul, lise) Bursu Başvuru Formu için tıklayın

​Yükseköğrenim Bursu Başvuru Formu için tıklayın

Yabancı Uyruklu Yükseköğrenim Bursu Başvuru Formu için tıklayın

Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğrenim ve Yükseköğrenim Bursu, öncelikli olarak anne ve/veya babası hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz öğrencilere verilmektedir.

Ortaöğrenim Bursu, Vakıflar Yönetmeliğinin; Yükseköğrenim Bursu ise Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin ilgili hükümleri doğrultusunda değerlendirilmektedir.

Ortaöğrenim burslarında başvuruların Vakıflar Yönetmeliği’nin EK16 değerlendirme cetveline göre puanlanması sonunda sıralama yüksek puandan düşük puana göre yapılır. Başvuru puanı eşit olan öğrencilerden sınıfı küçük olan öğrenciler, yine eşitlik olması halinde yaşı küçük olan öğrenciler, yine eşitlik olması halinde ise başvuru zamanı önce olan öğrenciler sıralamada önde yer alır.

Yükseköğrenim burslarında başvuruların Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin EK2 değerlendirme cetveline göre puanlanması sonunda sıralama yüksek puandan düşük puana göre yapılır. Başvuru puanı eşit olan öğrencilerden sınıfı küçük olan öğrenciler, yine eşitlik olması halinde yaşı küçük olan öğrenciler, yine eşitlik olması halinde ise başvuru zamanı önce olan öğrenciler sıralamada önde yer alır.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

VGM burs başvuru sonuçları , KYK burs başvurularının sonuçlarından sonra açıklanacak. Tarih henüz belli değil. 

YENİ BURS DUYURULARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN