2020 KYK Bursu Ne Kadar? KYK Burs/Krediye Zam Geliyor

2020 KYK burs ve kredi başvuruları başladı. Başvuruların başlamasının ardından en çok merak edilen konu , 2020 yılında burs ve kredi miktarının ne kadar olacağı konusu oldu. İşte 2020 yılı KYK burs zammı için beklenen rakam ve diğer detaylar.

2020 KYK Bursu Ne Kadar? KYK Burs/Krediye Zam Geliyor

KYK burs başvurusu başladı. Peki burs ne kadar olacak?

Önceki akşam Kredi Yurtlar Kurumu tarafından bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda 2020 yılı KYK burs başvurularının başladığına yer verildi. Açıklamanın gelmesinin ardından en çok merak edilen konu , KYK burs ve kredinin 2020 yılında ne kadar olacağı konusu oldu. 

2019 YILINDA NE KADAR?

  • Lisans ve önlisans için 500 TL‘ye,
  • Yüksek lisans için 1000 TL‘ye,
  • Doktora için 1500 TL.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ZAM YAPACAĞIZ DEDİ

Akademik yıl açılış töreninde geçtiğimiz ay konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan KYK burs ve kredilerine 2020 yılında bir zam daha geleceğini söyledi. Cumhurbaşkanı açıklamasında 

"Kredi veya burs olarak lisans öğrencilerimize aylık 500 lira ödüyoruz. Şimdi yeni tabii bir zam daha gelecek. Yüksek lisans öğrencilerimize 1000 TL, doktora öğrencilerimize 1500 TL veriyoruz. Bu imkandan 1 milyon 613 bin öğrenci yararlanıyor. Öğrenci harcını biz kaldırdık, kıyamet koparanlar şimdi ortada yok."

2016 'da 400 TL olan burs, 2017 yılında 425 TL'ye, 2018 yılında 470 TL 'ye , 2019 yılında ise 500 TL 'ye çıkarılmıştı. Her yıl ortalama 25-45 TL arasında zamlanan bursun 2020 yılında lisans ve ön lisans öğrencileri için 530-540 TL civarında olması bekleniyor. 

BURS BAŞVURUSU

KYK burs başvuru duyurusu şu şekilde;

2019-2020 eğitim öğretim yılında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’na girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile hâlen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf (ön lisans, lisans, özel yetenek, ek kontenjan, yüksek lisans ve doktora) öğrencileri ve yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşlarının burs/kredi başvuruları başladı. 

Başvuruda bulunmak için tıklayın

Son gün 21 Ekim

21 Ekim Pazartesi günü saat 23.59’a kadar devam edecek olan başvurular, e-Devlet üzerinden alınacak. Bütün öğrencilerin e-Devlet’teki başvuru indeks sayfasını okuyup onaylaması gerekiyor. Başvuruda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler, son güne kadar bilgilerini güncelleyebilecek.

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, KYK tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun olan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsis edilecek.

Öğrenim bilgileri kontrol edilmeli

Burs/kredi başvuruları e-Devlet’te yer alan YÖKSİS öğrenim bilgilerine göre alınacağı için öğrencilerin öğrenim bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması gerekiyor. 

Öğrencilerin başvuru sırasında herhangi bir sorun yaşamaması için öncelikle e-Devlet’e girerek okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri, bilgilerinde hata olan öğrencilerin üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek durumlarını YÖKSİS üzerinden güncelletmeleri gerekiyor. Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle burs/kredi başvurusu yapan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak.

Öncelik belgeleri zamanında teslim edilmeli

Şehit/gazi çocukları (şehit bekâr ise bekâr kardeşi/gazi bekâr ise kendisi), anne ve babası (her ikisi de) vefat edenler, tam teşekküllü devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olanlar, lise ve dengi öğrenimlerini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı sevgi evlerinde tamamlayanlar, Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar ve milli sporcular KYK bursundan öncelikli olarak faydalanıyor. 

Başvuru esnasında öncelik durumunu şehit/gazi çocuğu (şehit bekâr ise bekâr kardeşi/gazi bekâr ise kendisi) olarak beyan eden öğrencilerin durumlarına ilişkin belgeyi Söğütözü Mahallesi 2176. Sokak No: 25 Çankaya/Ankara adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığına 31 Ekim’e kadar elden veya posta yoluyla teslim etmeleri gerekiyor. Diğer öncelikli öğrencilerin durumları ise Bakanlığımız tarafından ilgili kamu kurum ve kuruluşu nezdinde teyit edilecek. 

%40 ve üzerinde engelli öğrenciler

Bu yıl hayata geçirilen bir uygulamayla artık %40 ve üzerinde engelli olan öğrencilerin de belge göndermesi gerekmiyor. Ancak bu öğrencilerin engel durumları Sağlık Bakanlığı sisteminden kontrol edileceği için bilgileri sistemde yer almayan öğrencilerin ilgili hastaneyle görüşerek durumlarını Ulusal Engelliler Veri Bankası'na kaydettirmeleri gerekiyor. 

Başvuru sırasında yaşanabilecek sorunlarla ilgili KYK’nın Kurumsal İletişim Merkezi 444 1961 ya da resmi Twitter destek hesabı KYK_DESTEK, haftanın yedi günü 24 saat hizmet veriyor.

KYK BURS SONUÇLARINDAN VE ZAM NETLEŞİNCE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMII İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN