2019 YKS Lisans Bölümleri Üniversite Taban Puanları-4 Yıllık Bölümler Tablo 4

2019 YKS tercih kılavuzu yayımlandı. Yayımlanan tercih kılavuzunda lisans bölümlerin taban puanları , sıralamaları ve diğer detaylara yer verildi. İşte 2019 YKS tercih öncesi Tablo 4 detayları ve 4 yıllık bölümlerin taban puanları.

2019 YKS Lisans Bölümleri Üniversite Taban Puanları-4 Yıllık Bölümler Tablo 4

2019 YKS tercih kılavuzu yayımlandı. İşte üniversitelerin lisans bölümlerin taban puanları.

2019 YKS sonuçları önceki gün gece yarısından sonra açıklandı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar tercih kılavuzunun yayımlanmasını beklemeye başladı. 

TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI

YKS tercih kılavuzu az önce ÖSYM Başkanlığı tarafından yayımlandı. Yayımlanan duyurda tercihlerin 23 ile 29 Temmuz 2019 tarihleri arasında alınacağına yer verildi. 

LİSANS BÖLÜMLER İÇİN TABAN PUAN

2019 YKS tercihi yapacak adaylardan , 4 yıllık üniversite tercihi yapmak isteyen adayların YKS TYT testindne en az 180 puan almış olması ve AYT 'ye girip Alan Yeterlilik Testinde geçerli bir puan almış olması gerekmektedir. 

İŞTE ÖSYM TABLO 4 TABAN PUANLAR

ÖSYM 'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

1. Bu tabloda yükseköğretim kurumları ve programları için belirtilen kontenjanlar ve koşullar Yükseköğretim Kurulunca saptanmıştır. Tercih etmek istediğiniz bir program ile ilgili olarak belirtilen koşulları tam olarak karşılamıyorsanız o programa tercih listenizde yer vermeyiniz. Bu uyarıları göz önünde tutmadığınız takdirde ilgili tercihleriniz geçersiz sayılır; bu tür tercihlerinizdeki programlardan birinin kesin kayıt listesinde adınız yer almış olsa bile programa kaydınız yapılmaz.

2. Bir programı tercih listenize alırken şu noktaları göz önünde tutmanız gerekir:

a) Tercih etmek istediğiniz programdaki öğrenim sırasında ve programın hazırladığı meslekte başarılı olmayı engelleyici bir bedensel veya ruhsal engeliniz bulunmamalıdır. Bazı yükseköğretim programları bu programa yerleştirilen adaylardan, tam teşekküllü hastaneden alınacak sağlık kurulu raporu isteyebilir. Örneğin, her iki gözün toplam görmesi en az 10/10 olmayan ve renk algılama bozukluğu olan görme engellilerin Sınıf Öğretmeni olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ataması yapılmamaktadır.

b) Tercih etmek istediğiniz programdaki öğrenim sırasında ve programın hazırladığı meslekte başarılı olabilmeniz için gerekli becerilere sahip olmanız gerekir. Örneğin, bazı alanlarda el ve parmakları ustalıkla kullanabilme önemlidir, bu beceriye sahip olmayanlar güçlüklerle karşılaşabilirler.

c) Tercih etmek istediğiniz programdaki öğretim yabancı bir dilde yapılıyorsa, bu yabancı dilde belli bir yeterliğe ulaşmış olmanız gerekir. Yabancı dili yeterli olmayanlar öğrenimleri sırasında güçlüklerle karşılaşabilirler.

3. Tabloda yer alan bir programın açılmaması ya da yasama, yargı, yürütme organlarının veya Yükseköğretim Kurulunun kararı ile veya diğer zorlayıcı bir nedenle kapatılması halinde o program için yapılan tercihler işleme konulmaz.

4. Bu kılavuzda belli bir kod numarası ile tanımlanan bir programın bağlı olduğu kurum ve adı yasal düzenlemelerle değiştirilecek olursa o programa yerleştirilen öğrenciler, programın yeni adı ile bağlandığı kurumun öğrencisi sayılacak ve kendilerinden yeni kurumun kurallarına uymaları istenebilecektir.

5. Yükseköğretim kurumları, gerekli gördükleri takdirde, belli bir kod numarası ile tanımlanan bir programı, iki veya daha fazla uygulama grubuna ayırabilirler. Bu husustaki düzenleme, ilgili kurumun yetkili organının kararı ile yapılır.

6. Tablo 4’ün En Küçük Puan ve Başarı Sırası sütunlarında kullanılan kısaltmalar (semboller) aşağıda açıklanmıştır:

En Küçük Puan sütununda;

a) 2019-YKS’de yeni açılan yükseköğretim programlarının En Küçük Puan sütununda (- - - -) işareti bulunmaktadır.

b) 2019-YKS'de puan türü değişen yükseköğretim programlarında (* * * *) işareti bulunmaktadır.

c) 2018-YKS'de kontenjanı merkezi yerleştirme ile dolmayan yükseköğretim programlarında ise En Küçük Puan sütununda hiçbir işaret bulunmaz.

Başarı Sırası sütununda,

a) 2019-YKS’de yeni açılan ya da 2019-YKS'de puan türü değişen programların başarı sırası sütununda (...) işareti bulunmaktadır.

b) 2018-YKS'de kontenjanı merkezî yerleştirme ile dolmayan programların başarı sırası sütununda hiçbir işaret bulunmaz.

2019-Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu İçin Tıklayın

Tablo-4

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU YAYIMLANDI

YÖK tarafından yapılan açıklamada 2019 YÖK Atlas tercih robotunun erişime açıldığına yer verdi. Tercih robotu detayları için TIKLAYIN

YKS TERCİHİ YAPACAK  KADIN-ERKEK ADAYLARLA BİLGİ ALIŞ VERİŞİ İÇİN TIKLAYIN