2019 MEB BİLSEM Sonuçları Açıklanıyor (Sonuç Sayfası)

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanlığı 2019 yılı BİLSEM sonuçları açıklanıyor. Peki BİLSEM nedir? BİLSEM sonuçlarına nasıl ulaşabilirim? İşte detaylar.

2019 MEB BİLSEM Sonuçları Açıklanıyor (Sonuç Sayfası)

BİLSEM sonuçları açıklanıyor.

19 Ocak ile 24 Mart tarhileri arasında başarı ve yetenek kategorilerinde yapılan BİLSEM sınavları bugün açıklanacak. 

Bilim ve Sanat Merkezleri eğitim sınav sonuçları bugün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından erişime açılacak. Amacı üstün yetenekli çocukları tespit etmek ve yeteneklerine göre eğitimlerine destek olmak olan BİLSEM sınavında, başarılı olan öğrenciler yapılan kayıtların ardından iletişim becerilerinden problem çözme tekniklerine, yabancı dilden özel yetenekleri geliştirmeye kadar pek çok alanda özel eğitim alıyor.

SONUÇLAR BUGÜN AÇIKLANIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı BİLSEM sınav sonuçları bugün erişime açılacak. Sonuçlar açıklandığı anda kamubulteni.com 'da olacak. Sonuçlar açıklandığında bildirimle haberdar olmak için kamubulteni mobil uygulamasını indirin.

Bilsem, İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak ve sahip oldukları kapasitelerini giderek geliştirerek üst seviyede kullanmalarını sağlamak amacıyla devlete bağlı olarak açılmış olan özel eğitim kurumlarıdır. Türkiye genelinde her ilde bir bilsem olmakla birlikte nüfus yoğunluğuna göre büyük şehirlerde birden fazla vardır.

Bilsem' de eğitim-öğretim; birinci dönem (Eylül-Ocak),ikinci dönem (Şubat-Haziran) ve Temmuz, Ağustos (yaz okulu, öğrenci kampları) aylarını kapsayacak şekilde yılda üç dönem halinde düzenlenir.

KAMUBULTENİ.COM  |  ANKARA